„Logica a fost simpla: consolidarea PMP, dar şi UNPR. UNPR avea nevoie de o consolidare. Nu va ascund ca discutiile dureaza de 2 saptamani, a fost luata fiecare organizatie in parte. După ziua de miercuri, vom avea 2400 de consilieri. In teritoriu vom avea un singur presedinte, la varful partidului vom avea un singur presedinte. In cele 2 saptamani s-a lucrat suficient de bine incat daca miercuri cele doua congrese vor vota fuziunea, joi fuziunea va fi incheiata”, a declarat Traian Băsescu pentru România TV.
”Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune”, a declarat Traian Băsescu.
Liderul PMP a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, un rezultat similar fiind anunţat şi de Valeriu Steriu, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP.
”În Comitetul Executiv Naţional care s-a desfăşurat la ora 17:00, votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine semnul electoral al Mişcării Populare şi imnul este al Mişcării Populare. Noul partid, care se va numi Partidul Mişcarea Populară, păstrează toate însemnele Partidului Mişcarea Populară”, a subliniat fostul şef de stat.
„Nu va fi fuziune cu doi presedinti, cu copresedinti, va fi o fuziune care se votează miercuri şi se termina joi. Avem doi vicepresedinti de la PMP şi doi vicepresedinti de la UNPR„, a mai spus preşedintele PMP Traian Băsescu.
Senatorul UNPR Constantin Popa a declarat, marţi, pentru mediafax, că Biroul Executiv al UNPR a votat cu majoritate de voturi fuziunea cu PMP, urmând ca cele două partide să meargă împreună la alegerile parlamentare.
„Fuziunea cu PMP s-a votat în Biroul Executiv al UNPR cu majoritate de voturi. S-a hotărât că vom merge împreună cu PMP la alegerile parlamentare. Vor fi negocieri în zilele următoare între cele două partide, iar şefii partidelor vor da o soluţie finală”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa.
Teoria fuziunii celor două partide a fost susţinută şi de PNL-istul Ovidiu Alexandru Raetchi:
„Cam doua saptamani a fost PNL blamat pentru o fuziune cu UNPR care era doar o ipoteza exotica; si care ar fi fost, fara indoiala, aberanta. In fapt, partidul care a negociat cu progresistii este PMP – iar fuziunea va fi anuntata in cel mai scurt timp”, a scris PNL-istul pe pagina sa de facebook.