PNL a decis să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale, la finalul unei şedinţe maraton

Ciucă a anunţat că toţi preşedinţii de filială au stabilit, în unanimitate, ca liberalii să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.
Filip Stan
14 iun. 2024, 18:07
PNL a decis să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale, la finalul unei şedinţe maraton

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri, că liderii filialelor judeţene au participat la analiza rezultatelor alegerilor, cifre care ”reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”. La finalul unei şedinţe care a durat peste şase ore, liberalii au stabilit că vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

”Am avut o analiză a rezutatelor şi, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la BEC. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi”, a defclarat, vineri, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: PSD nu va avea candidat comun cu PNL la prezidenţiale. „Dacă alegerile sunt în decembrie, nu voi candida!”

Preşedintele PNL a mulţumit din nou celor care au votat PNL, dar şi celor care nu au ales candidaţii partidelor şi care, la următoarele alegeri, ”vor cântări şi vor vedea toate realizările pe care PNL le-a realizat în administraţia locală şi la guvernare”.

”Acest vot totodată reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, a mai declarat Ciucă.

”Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a anunţat liderul PNL.

Ciucă a anunţat că toţi preşedinţii de filială au stabilit, în unanimitate, ca liberalii să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Ciucă, despre data alegerilor prezidenţiale: Când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu cred că trebuie să vorbim de şmecherii

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, referitor la declaraţiile premierului Marcel Ciolacu, că nu este vorba de vreo şmecherie atunci când vine vorba despre data alegerilor prezidenţiale. ”Este o chestiune foarte serioasă, nu este vorba de nicio şmecherie”, a subliniat Ciucă, menţionând: ”Este doar o chestiune de analiză a unor efecte care au impact asupra procesului de învăţământ”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat ce ar mai fi de discutat despre data alegerilor prezidenţiale, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a afirmat că decizia în coaliţie a fost luată şi că ”şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria”.

”Acum, când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu cred că trebuie să vorbim de şmecherii. Am văzut cu toţii că cetăţenii români nu se mai lasă induşi în eroare de astfel de abordări. Ca atare, este o chestiune foarte serioasă, nu este vorba de nicio şmecherie. Nu am avut niciodată un astfel de comportament, iar problema care a venit din feedback-ul şi din analizele preşedinţor de filiale – şi de altfel am văzut şi analizele unor analişti, ale unor comentarori legate de ceea ce a însemnat procesul electoral şi efectele asupra procesului de învăţământ, sunt părinţi care au ridicat această problemă, că se apropie examenul de Capacitate şi în unele şcoli nu s-a reluat procesul de învăţământ. Este singura chestiune care trebuie să fie analizată, ţinând cont de faptul că alegerile prezidenţiale practic se suprapun pe începerea anului şcolar. Este doar o chestiune de analiză a unor efecte care au impact asupra procesului de învăţământ”, a replicat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie. ”Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât şmecheriile şi calculele unora electorale”, a afirmat el.

Preşedintele PSD a fost întrebat după şedinţa conducerii PSD dacă este exclus pentru PSD ca data alegerilor prezidenţiale să fie mutată în decembrie.

”Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înţelegem de ce exclus această variantă”, a spus preşedintele PSD.

El a precizat că a spus foarte clar că nu va ieşi să anunţe comasarea alegerilor decât cu un calendar întreg al alegerilor din acest an, nu din funcţia de preşedinte PSD, ci din funcţia de premier.

”Eu nu fac aşa ceva, am vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acest lucru, dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul României reprezintă altceva decât şmecheriile şi interesele şi calculele unora, electorale. Guvernul României e Guvernul României, indiferent din ce partid faci parte.

Întrebat dacă se referă la PNL, Ciolacu a spus că se referă la statul român şi a fi corect. ”Dacă vrei respect de la români, trebuie să arăţi respect”, a completat Ciolacu.

Ciucă, întrebat ce crede despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu că liberalii ar fi avut un scor dezastruos: Eu cred că un pic de smerenie trebuie să existe / Trebuie să ai acea mândrie, să stai cu fruntea sus, nu acea mândrie să stai cu nasul pe sus

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că este nevoie de smerenie când se vorbeştre despre rezultatele obţinute de partide în alegeri, reamintind că diferenţa votului politic dintre PSD şi PNL este de doar 5 procente. Ciucă afirmă că trebuie să ai mândrie, când ai un rezultat bun, dar acea mândrie de a sta cu fruntea sus, nu aceea de a avea nasul pe sus.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, vineri, ce crede despre declaraţia lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia PNL ar fi avut un scor dezastruos şi a afirmat: ”Eu ştiu că diferenţa scorului politic între cele două partide este de 5 procente. Atâta timp cât PNL are 30%, nu ştiu cum poate să fie un scor dezastruos”.

Citeşte şi: Mihai Tudose, categoric cu privire la alegerile prezidenţiale: „Ideea candidatului independent a fost îngropată. I-am făcut şi de 40 de zile”

El a precizat că PNL a intrat în precampanie cu sub 1.100 de primari, iar acum are 1.142 dee primari confirmaţi.

”Eu cred că un pic de smerenie trebuie să existe atunci când vorbim despre alţii şi să avem o abordare echilibrată (…) Eu cred că atunci când ai un rezultat bun trebuie să ai acea mândrie, dar mândria care să-ţi dea voie să stai cu fruntea sus şi să priveşti înainte, nu acea mândrie în care să stai cu nasul pe sus”, a ai declarat Ciucă.

Acesta a afirmat că liberalii sunt pregătiţi să participe la alegerile prezidenţiale, indiferent că sde decide că vor avea loc acestea.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, zmeu în parcare. Gest riscant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Incendiu puternic într-o zonă aglomerată din nordul Capitalei lângă stația de metrou Aurel Vlaicu
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!