Antonescu a spus că subiectul a fost discutat cu PC, fără să se poată vorbi însă de tensiuni între cele două formaţiuni politice. „În momentul în care domnul Tăriceanu s-a răzgândit şi a dorit să candideze la Bucureşti ne-a informat cu privire la acest lucru, am discutat cu PC, facem un schimb de colegii, unul probabil cu Sectorul 2 şi nu văd unde-i conflictul, în afară de mintea neobosită a băieţilor de la primărie” , a declarat liderul liberalilor.
Crin Antonescu a spus că, în principiu, actualii parlamentari liberalii vor fi susţinuţi pentru un al doilea mandat, deoarece şi-au făcut datoria, însă regula nu va fi aplicată fără excepţii. Întrebat dacă şi Adriana Săftoiu va fi susţinută pentru o nouă candidatură, Antonescu a răspuns: „Fosta parlamentară? Nu. Ce idei aveţi!”.
În schimb, o candidatură a jurnalistului Sorin Roşca Stănescu a fost apreciată ca „foarte posibilă”, alături de alte nume noi în rândurile PNL.
Cât priveşte proiectul lansării candidaţilor USL pe stadionul Naţional, Antonescu s-a arătat un susţinător al ideii, chiar dacă ar putea fi criticată Uniunea ca promovând un eveniment în stil comunist. „Mi se pare o idee foarte bună. Mie îmi plac stadioanele (…) N-are nicio legătură cu manifestările comuniste. Aşa nici Parlamentul nu ar trebui să funcţioneze în acest măreţ edificiu construit de Nicolae Ceauşescu”, a comentat preşedintele PNL.
Liderii USL au finalizat negocierile privind alocarea colegiilor din Capitală pentru ACD şi ACS, liberalii având cel mai mare număr de candidaţi pentru parlamentare în Sectorul 3, în timp ce PNL a renunţat la colegiul pentru Senat unde a fost ales Crin Antonescu.
În Sectorul 1 vor fi preluate de PNL candidaturile în trei colegii pentru Camera Deputaţilor, în timp ce PSD va avea un singur colegiu. În cazul Senatului, cele două colegii sunt alocate pentru PSD şi PC, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.
La alegerile din 2008, Crin Antonescu a candidat într-un colegiu de senator din Sectorul 1, însă acum liberalii au cedat PC respectivul colegiu.
De asemenea, în Sectorul 2, PSD şi UNPR vor putea desemna candidaţi în 3 colegii de deputat şi unul de senator, în timp ce PNL va avea două colegii de deputat şi unul de senator.
Cei mai mulţi candidaţi pentru parlamentare din partea PNL se regăsesc în Sectorul 3, unde pentru Camera Deputaţilor vor intra în cursă trei liberali, cărora le-a fost alocat şi un colegiu pentru Senat, în care cel mai probabil va candida Crin Antonescu, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate. De asemenea, în acest sector PSD are trei colegii de deputat şi unul de senator.
În Sectorul 4, conservatorii îşi vor desemna candidaţi pentru parlamentare în două colegii pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat. PSD va mai avea candidaţi în alte două colegii pentru Camera Deputaţilor, iar PSD un candidat pentru Senat.
Social-democraţii au cei mai mulţi candidaţi în Sectorul 5, unde deţin candidaturile pentru trei colegii de deputat şi două de senator. PNL rămâne cu o singură candidatură pentru Camera Deputaţilor.
Totodată, în Sectorul 6, PSD şi PNL au alocat câte două colegii pentru deputaţi, iar al cincilea revine PC. În ceea ce priveşte Senatul, va fi câte o candidatură din partea PNL şi PSD în cele două colegii.
Locurile pentru UNPR sunt incluse în cele negociate de PSD.