PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

Partidul Național Liberal şi-a desemnat, luni, echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care a menționat și cine va conduce echipa.
Alina Costache
20 nov. 2023, 16:28
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

PNL a anunțat, luni, cine va face parte din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Aceasta va fi coordonată de fostul ministru de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Radu Berceanu trage un semnal de alarmă după ce PNL a ajuns pe locul 3 în sondaje: „Am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD şi să ştiţi că lucrurile se pot repeta”

PNL și-a anunțat lista pentru europarlamentare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a informat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al formațiunii, că din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024 fac parte: secretarul general Lucian Bode (şef de campanie), prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

„Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

De partea cealaltă, șef al campaniei electorale al Partidului Social Democrat va fi Mihai Tudose, cel care este și favorit pentru deschiderea listei la alegerile europarlamentare. La ședința Biroului Politic Naţional au venit și lideri ai conducerii ALDE. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a fost numit președinte interimar al PNL.

„Astăzi s-a stabilit ca mandatul de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Bucureşti să fie asigurat de domnul ministru Sebastian Burduja. Ulterior, vor fi stabilite modul de organizare şi paşii statutari care sunt prevăzuţi pentru a asigura o conducere funcţională a organizaţiei de Bucureşti”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, după şedinţa care a avut loc la Parlament.

În cadrul ședinței s-a discutat și cel mai important subiect din ultima perioadă, și anume majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că se va merge mai departe cu demersurile și a adăugat că se vor majora și salariile profesorilor, așa cum s-a promis.

„Liberalii vor vota Legea pensiilor și în Camera Deputaților. Noi am reușit să mărim cu 40 la sută pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 și totul cu resurse sustenabile. Am vrut și trebuie sa veghem ca și acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliție vocea rațiunii și a onestității. De unde și dialogul legat de sustenabilitate. (…) Sunt limite peste care nu vom accepta să trecem, una dintre ele este respectarea angajamentului nostru față de salariile din educație, așa cum ne-am angajat în iunie. (…) De asemenea, avem o preocupare și discutăm foarte aplicat pe măsurile care țin de Sănătate și cred că ce a ținut de CNAS s-a îndeplinit. Dar continuăm discuțiile pe întreaga problematică din Sănătate”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul ședinței.

Citește și: Sebastian Burduja preia şefia PNL Bucureşti: ”Capitala este mai dezvoltată decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi Trageri Loto Duminică: Reporturi de Milioane la Jocurile Loteriei Române
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!