PNL cheamă USR PLUS la discuţii pentru păstrarea coaliţiei. Rareş Bogdan: La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem

PNL vrea să rămână la guvernare cu USR PLUS şi UDMR. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat că liberalii sunt pregătiţi să negocieze cu liderii USR PLUS pentru a debloca activitatea Guvernului Cîţu. Principala condiţie a PNL este păstrarea lui Florin Cîţu în fruntea Guvernului, spune Rareş Bogdan.
Alina Andrei
03 sept. 2021, 10:57
PNL cheamă USR PLUS la discuţii pentru păstrarea coaliţiei. Rareş Bogdan: La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem

PNL este dispus la negocieri cu USR PLUS pentru păstrarea coaliţiei. Principala condiţie a liberalilor este pătrarea lui Florin Cîţu în fruntea Guvernului. Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a declarat la RFI că partidul său nu se teme de moțiunea de cenzură.

„Nu ne temem, pentru că nu cred că Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Vlad Voiculecu și Dragoș Tudorache și ceilalți lideri, Ionuț Moșteanu și ceilalți se vor putea pune la braț cu domnul Claudiu Târziu, cu domnul George Simion și cu doamna Șoșoacă, pentru că cel puțin pentru domnul Tudorache și domnul Dacian Cioloș, care sunt la fel ca mine, membri ai Parlamentului European, va fi extrem de greu, dacă nu imposibil de explicat colegilor dânșilor din Renew Europe faptul că s-au pus la aceeași masă, au făcut o alianță, chiar și de conjunctură, pentru a da jos un Guvern proeuropean extrem de bine perceput la Bruxelles, la Londra, la Washington, la Paris, pentru a da jos un Guvern cu cine? (…). Deja, ieri, am fost sunat de către Manfred Weber, liderul popularilor europeni, să mă întrebe ce se întâmplă în România. De asemenea, chiar de oameni din interiorul grupului Renew. Dacă Dacian Cioloș face orice act politic alături de AUR, lucrurile nu vor rămâne așa și se va afla la nivel european ce face USR PLUS. Nu cred, sincer, am încredere că Dacian Cioloș nu se va alia, nici măcar conjunctural, cu colegii doamnei Le Pen și ai celor din AfD”, a spun Rareş Bogdan.

Întrebat ce va face PNL dacă USR PLUS iese de la guvernare și dacă ia în calcul un Guvern minoritar, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu cred că se pune problema în felul acesta. Noi vrem să continuăm cu USR PLUS”.

„Eu sper că în raţiunea lui Dacian Cioloş, Dan Tudorache, a lui Dan Barna, Cătălin Drulă, a lui Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui, a lui Dominic Fritz pentru a ajunge la o înţelegere şi pentru a continua această alianţă, atât de dorită de români şi atât de necesară.

La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem. Este normal ca dialogul că continue. Vom sta de vorbă, suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe foarte multe aspecte, nu şi pe persoana domnului Cîţu”, a explicat prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, la RFI.

Întrebat ce propune are pentru USR PLUS astfel încât să-i convingă să rămână în coaliţie, Rareş Bogdan a spus „în primul rând de a veni cu un ministru care să-l înlocuiască pe Stelian Ion pentru a debloca situaţia şi a debloca guvernarea”.

Citeşte şi: Lucian Bode: „Azi intrăm în şedinţa de Guvern cu proiectul Anghel Saligny. Avizul este pozitiv, cu observaţii”

Rareş Bogdan a mai precizat că cei din USR PLUS „au un singur aliat posibil, PNL” şi i-a transmis lui Dacina Cioloş să oprească discuţiile cu AUR pentru că prin acest gest ” îşi aruncă în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”.

„Îl rog din suflet, în special pe Dacian (Cioloş n.red.) să înceteze, să-şi oprească colegii să mai poarte discuţii cu un partid care nu face parte din partidele care susţin cu adevărat Europa comună, un partid anti-european. Îi rog din suflet pentru că Dacian e cel care face cel mai mare rău, ceilalţi sunt tineri, au timp, el este perceput ca un lider european. Dacă continuă discuţiile cu AUR îşi aruncă în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”, a mai spus Rareş Bogdan la RFI.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Orice interpretare cum că ar fi o moţiune comună a USR PLUS şi AUR este răuvoitoare”

Întrebat cum vede protestul anunţat de organizaţia civică „Corupţia ucide” pentru sâmbătă în Piaţa Victoriei, Rareş Bogdan le-a transmis „sa aiba intrecerede pentru ceea ce am iesit si eu si ei”.

„Faptul ca am stat la minus 30 de grade în ianuarie 2017 şi în februarie, pentru faptul ca am stat plus 40 de grade si al luat gaze si eu si ei in 10 august 2018 nu am uitat, nu ne-am schimbat, lucrurile vrem sa le reparam împreuna cu colegii de la USR PLUS. Credem în valorile europene şi în şansa acestei ţări”.

Întrebat despre acuzaţiile că PNL începe să semene cu PSD, Rareş Bogdan a spus că „va asigur că nu avem cum să semănăm cu PSD, nici Gheorghe Flutur, nici Emil Boc, nici Rareş Bogdan, nici Robert Sighiartău, nici Florin Cîţu sau alţi colegi nu au nicio şansă să semene cu PSD vreodată”.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama. Lidia Fecioru spune că multă lume îl dezvoltă în timp
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Anunț pentru românii care merg cu trenul astăzi! Vor exista întârzieri mari pe o rută importantă!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cotraceptivele pot duce la depresie. Toate explicațiile specialiștilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se vor resimți temperaturi de până la 37 de grade
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Papa Francisc avertizează asupra crizei democrației și ascensiunii populismului
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!