PNL, chemat să întoarcă armele contra guvernului Ponta. Condiţiile PDL pentru alianţa cu liberalii

Partidul Democrat Liberal ar putea să discute o posibilă alianţă cu liberalii, condiţia esenţială fiind însă sancţionarea Guvernului USL, de către liderii PNL.
Iulian Tudor
08 aug. 2013, 15:00
PNL, chemat să întoarcă armele contra guvernului Ponta. Condiţiile PDL pentru alianţa cu liberalii

Democrat-liberalii nu exclud o alianţă cu Partidul Naţional Liberal, însă condiţiile pe care le pun colegilor lor de dreapta sunt extrem de aspre. Astfel, pentru reapropiere între cele două partide PNL trebuie să se distanţeze de măsurile alianţei USL, să susţină proiectele de legi ale PDL-ului şi să voteze moţiunea simplă pe care PDL o va depune în toamnă.

Potrivit surselor democrat liberale, dacă PNL demonstrează că este un partid de dreapta se poate discuta şi despre o eventuală unificare. Reacţia vine după ce Elena Udrea a spus că este necesară refacerea alianţei dintre cele două partide.

Practic, trebuie, înainte de a face o unificare, să dovedim că putem lucra împreună pe proiecte comune. Vă reamintesc că PDL a creat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţeanului, unde am invitat şi celelalte partide să ni se alăture. Există două iniţiative în Parlament în PDL, cea privind relaxarea fiscală şi sprijinirea întreprinzătorului. Sunt proiecte la care putem să dovedim că toţi cei de pe dreapta, care declarăm că suntem de dreapta şi că vrem întărirea dreptei să ne sprijinim în proiecte. Este primul test pe care trebui să-l trecem împreună. După aceea va veni testul europarlamentarelor şi, ulterior, vom vedea ce se mai face. S-o luăm încet„, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă o eventuală colaborare cu PNL este condiţionată de prezenţa la conducerea partidului a lui Crin Antonescu, Adriana Săftoiu a subliniat: „Dacă PNL susţine măsuri de dreapta sau sancţionează Guvernul USL pentru măsurile pe care le ia, şi care nu sunt deloc liberale şi nu stimulează deloc mediul de afaceri, sigur că putem discuta, dar dacă intraţi în detalii, cine va conduce, mi se pare, în momentul de faţă, neinteresant„.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!