PNL, la un pas de EXECUTARE SILITĂ din cauza unor DATORII uriaşe

PNL este la un pas de executare silită. Instanţa a decis că Partidul Naţional Liberal trebuie să plătească peste 50.000 de lei unei firme care produce materiale publicitare şi o a doua firmă speră încă să-şi recupereze peste 3 milioane de lei de la liberali. Între timp, sediul central al partidului a rămas fără căldură.
Iulian Tudor
24 dec. 2015, 14:52
PNL, la un pas de EXECUTARE SILITĂ din cauza unor DATORII uriaşe

Potrivit dosarului aflat la Judecătoria Sectorului 1 București, Profi Print Production SRL, are de recuperat suma de 50.000 lei, o datorie a partidului Forța Civică. Pe 17 decembrie, judecătorii au admis cererea. „Dispune învestirea cu formulă executorie. Fără cale de atac”, se arată în dispoziția data la Judecătoria Sectorului 1.

Citeşte şi: PNL are datorii URIAŞE. Sediul de pe Bulevardul Aviatorilor a rămas fără gaze şi căldură

Avocații care au pornit pe recuperarea sumelor sunt înverșunați și au primit cu entuziasm vestea executării silite.

„Au de plată 49.000 lei, plus 7.600 lei costurile avocațiale procesuale, plus costurile de executare silită. Să vadă și locatarul de la Cotroceni (Klaus Iohannis – n.r.) că la PNL nici măcar nu se mai gândește cineva să trateze cu furnizorii. (…) Nimeni din PNL nu a vrut să discute amiabil problema creanței, deși se dau politicieni”, au spus reprezentanții casei de avocatură a Profi Print, conform ziarului Puterea.

Datoria Forței Civice este preluată de PNL în baza protocolului de fuziune a fostei formațiuni a lui Mihai Răzvan Ungureanu cu PDL, iar ulterior, în baza fuziunii prin contopire a PDL cu PNL, potrivit dosarului nr. 26874/3/2014 de la Tribunalul București.

PNL este la un pas de executare silită și „grație” unei acțiuni a Odyssey Communication, agenție de publicitate, care a aparținut lui Dinu Patriciu. Puterea a scris la mijlocul acestei luni că Odyssey are de recuperat peste 3,33 milioane de lei.

PNL s-a obligat să își achite datoriile, încă din vremea în care Secretar General era actualul șef al SRI, Eduard Hellvig. PNL s-a angajat să achite începând cu anul 2014, timp de 24 de luni, aproximativ 99.000 lei, lucru care nu s-a întâmplat. Potrivit Casei de Insolvență care a preluat cazul Odyssey, PNL se află în imposibilitate de efectuare a plăților la timp, ca urmare a adresei semnată în septembrie 2015 de Secretarul General al PNL, Marian Petrache.

Citeşte şi: PNL vrea majorarea salariilor aleşilor locali prin legea salarizării

„În prezent, toate conturile PNL sunt poprite în conformitate cu Sentința Civilă nr. 5627/14.11.2014, pronunțată de Tribunalul București și Sentința Civilă nr. 4626/02.10,2014, pronunțată de Tribunalul București (…) Vă rugăm să aveți amabilitatea de a analiza posibilitatea stingerii datoriei rămase în tranșe egale a câte 50.000 ron lunar”, se arată în adresa lui Petrache.

Potrivit Casei de Insolvență care a preluat cazul Odyssey, în cazul în care PNL nu își va respecta nici acest angajament se va trece la executarea silită, așa cum reiese din adresa trimisă Odyssey Communication.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Doliu în televiziune. S-a stins un titan. Președintele a transmis un mesaj de condoleanțe
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Doliu în televiziune. A murit un celebru mogul media
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Confruntare între Rusia și Ucraina: acuzații de planuri de atac asupra centralei nucleare din Kursk
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...