Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că preşedintele interimar al organizatiei judeţene Satu Mare, Virgil Enătescu, „nu l-a invitat şi nu acceptă primirea lui Tăriceanu în PNL”.
Întrebată dacă Tăriceanu se poate întoarce în PNL, Pocora a spus că „dacă organizaţia judeţeană nu este de acord cu acest lucru, nu se poate întoarce”.
Ea a denunţat o campanie „mincinoasă” susţinută de PSD şi a apreciat că „l-or fi invitat apropiaţi ai PSD” să revină în randul liberarilor.
Cristina Pocora l-a mai acuzat pe Tăriceanu că, în loc să conducă şedinta reunită a celor două Camere în care se citeşte moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta, preşedintele Senatului „e cu prietenii cine ştie pe unde”.
Ulterior, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, a anunţat şi el printr-un comunicat de presă că nu acceptă primirea lui Călin Popescu Tăriceanu în organizaţia judeţeană.
„La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră”, a afirmat Enătescu.
EL mai spune în comunicat că nu este de acord cu păstrarea şi relansarea USL-ului la Satu Mare şi nici de la Satu Mare.
Aflat joi la Satu Mare, Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.
„Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.
CITEŞTE ŞI Antonescu, despre reîntoarcerea lui Tăriceanu: A înţeles POZIŢIA JENANTĂ în care se afla
Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la sfârşitul lunii februarie pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL, iar la începutul lunii martie a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.
Într-o „scrisoare deschisă către liberali”, de la începutul lunii mai, Călin Popescu Tăriceanu arăta că el crede că „prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012” şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.
El menţiona că, „în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali”, crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare. Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă că „sunt vremuri complicate” pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că „este clar că s-a pierdut busola” şi că „asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.