PNL şi PDL depun o moţiune pentru ca Guvernul să demareze o evaluare serioasă a românilor din străinătate

Deputaţii PNL şi PDL îi cer ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în moţiunea simplă intitulată 'Românii de pretutindeni - victimele unui actor netalentat şi dezinteresat', să iniţieze o procedură de 'evaluare serioasă şi credibilă' a numărului de români care trăiesc în afara graniţelor ţării, transmite Agerpres.
Filip Stan
20 oct. 2014, 13:42
PNL şi PDL depun o moţiune pentru ca Guvernul să demareze o evaluare serioasă a românilor din străinătate

‘Începând din 5 martie, românii asistă la cea mai slabă reprezentaţie din cariera actorului Bogdan Dragoş Aurelian Marian Stanoevici, distribuit de regizorul său politic în rolul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni. În semn de dispreţ pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor, în Guvernul României a fost învestit un om fără o minimă experienţă, care nici măcar la jumătate de an de la învestitură nu a înţeles nici de ce se află în Guvern, nici ce fişă a postului are, nici ce ar trebui să facă. Oricât ar mima interesul şi implicarea în rezolvarea problemelor Diasporei, a venit timpul ca actuala putere să realizeze că l-a distribuit pe domnul Bogdan Stanoevici în cel mai trist rol din cariera sa, în care s-a remarcat doar prin minciună, ipocrizie, cinism şi impostură în relaţia cu românii din afara graniţelor ţării’, se arată în textul iniţiat de liberali şi democrat-liberali.

Deputaţii susţin că Bogdan Stanoevici nu a iniţiat vreun proiect pentru românii din afara graniţelor.

‘Ministrul Stanoevici nu numai că nu s-a deranjat să iniţieze vreun proiect pentru românii din afara frontierelor, dar nici măcar nu a mişcat un deget ca să continue programele deja bugetate pentru acest an, între care se numără promovarea tradiţiilor româneşti prin festivaluri şi serii de spectacole, sau demararea unui proiect concret, consistent şi vizibil de reînviere şi păstrare a limbii române în comunităţile noastre istorice’, se arată în document.

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni să refacă actuala Strategie naţională privind relaţia cu românii de pretutindeni, în care să includă principalele probleme cu care se confruntă românii din afara ţării, precum şi soluţiile pe care le anticipează; să facă de urgenţă propuneri pentru reducerea valorii taxelor consulare plătite de cetăţenii români; să găsească măsuri concrete pentru facilitarea repatrierii corpurilor neînsufleţite ale românilor care şi-au pierdut viaţa în străinătate.

De asemenea, deputaţii PNL şi PDL îi solicită ministrului Bogdan Stanoevici să participe la şedinţele Parlamentului în care se dezbat iniţiative legislative privitoare la românii din afara frontierelor României, să nu mai cheltuiască banii publici pentru deplasări de partid sau vacanţe, care nu aduc nici un beneficiu românilor din afara frontierelor, să nu mai politizeze relaţia cu Diaspora şi să găsească cele mai bune modalităţi prin care românii din străinătate să-şi poată exercita drepturile constituţionale.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!