PNL vrea să forţeze alegeri anticipate: „Este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament”

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta "va face absolut orice" pentru ca votul din Camera Deputaților, pe solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, să fie amânat până în toamnă, lucru care ar însemna perpetuarea crizei politice. Liderul liberal consideră că alegerile anticipate reprezintă singura modalitate de a asigura din nou credibilitate Parlamentului.
Romania TV
06 iun. 2015, 16:25
PNL vrea să forţeze alegeri anticipate:

„Nu aș vrea să cred acest lucru, pentru că acest lucru înseamnă perpetuarea unei crize politice fără precedent, înseamnă efecte catastrofale pentru România, atât în plan intern, cât și în plan extern, înseamnă că un om care este deja lipsit de ultimul strop de credibilitate pentru cetățenii României va fi în continuare vedetă și oaia neagră a presei internaționale”, a susținut Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că acesta este motivul pentru care le solicită „tuturor celor din PSD” să nu apeleze la „tot felul de scheme și manevre parlamentare”, care ar putea să ducă la amânarea votului pe această solicitare.

„Îi asigur că le vom da tot suportul în rezolvarea cu celeritate a acestei situații jenante, de a avea un Parlament care trebuie să-și dea votul pe o cerere venită din partea DNA, în cazul premierului în funcție”, a afirmat Gorghiu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni, la ora 11,00, pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Totodată, Alina Gorghiu a solicitat demisia premierului Victor Ponta și a făcut un apel la toți parlamentarii să „vină” în jurul PNL, pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru trecerea moțiunii de cenzură.

„Avem posibilitatea să-l demitem pe Victor Ponta sau să fie demis. Avem posibilitatea să acceptăm că Victor Ponta va face un gest de maturitate politică, arătând astăzi, mâine, luni, când va fi Consiliul Național al PSD, că înțelege ce înseamnă onoare și demnitate, sau avem varianta acelei moțiuni de cenzură pe care am depus-o și pe care în mod ridicol o suprapune peste chemarea domniei sale la DNA, o moțiune de cenzură care acum capătă o importanță mult mai mare decât anticipam”, a precizat Gorghiu, într-o conferință de presă.

Liderul PNL a cerut tuturor parlamentarilor „din PSD, din UNPR, din absolut orice structură parlamentară la acest moment, să vină în jurul PNL pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru promovarea moțiunii de cenzură”.

Gorghiu a mai spus că demisia premierului Ponta din funcție înseamnă „premisa” necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate și că „este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament.

„Mi-e teamă că Victor Ponta refuză să-și dea demisia. Demisia premierului Ponta din funcție înseamnă premisa necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate, este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament, este scenariul care generează acea majoritate parlamentară, credibilă, necesară, pentru a putea forma un guvern necompromis, un guvern de viitor, care să tragă România în aceeași direcție în care dorește și președintele României, în care Parlamentul, cu acea majoritate, își dorește să meargă”, a spus co-președintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că momentul politic de criză „fără precedent” trebuie cumva să ia sfârșit.

„Dacă domnia sa nu dorește să-și dea demisia, vom vedea ce vom face luni, pentru că o decizie a PSD în această direcție, necesită o decizie a PNL. Vom vedea luni după ședința celor de la PSD care va fi decizia. Poate apelul nostru la responsabilitate față de liderii PSD va avea ecou și vor înțelege că eșecul politic al PSD este clar, în condițiile în care vor insista să ducă țara în această direcție, cu un premier acuzat de fapte asimilate faptelor de corupție. Luni, după decizia PSD, vom face toate discuțiile necesare, inclusiv cu președintele României, vom aborda această temă a crizei politice și a situației premierului în funcție care refuză să-și dea demisia”, a afirmat co-președintele PNL.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'