Vorbeste! Desi pare simplu, acesta este unul dintre cei mai grei pasi. De multe ori, oamenii isi ascund adevaratele sentimente, chiar si neintentionat, tocmai pentru a acoperi acea frica de a fi invinovatit de ceva. Indiferent cat de bine consideri ca iti cunosti partenerul si ca nu ai nevoie de cuvinte pentru a-l intelege, nu uita sa vorbesti cu el deschis. Sa-i spui exact ce te apasa si de ce.
Nu grabi lucrurile! Poate dura mult durerea din suflet, starea de jale care te apasa in interior. In ciuda lucrurilor pe care le vei auzi sau a presiunilor pe care le vei simti din partea celorlalti, durerea acesta nu dispare dintr-o data sau dupa un anumit numar de zile. Pot fi zile bune si zile rele, important este sa vorbesti tot timpul despre asta.
Respecta nevoia celuilalt. Fiecare are modul lui de a-si plange durerea. Respecta-i alegerile, lasa-i libertatea de a face acest lucru asa cum simte el nevoia. Si, in acelasi timp, nu-ti fie rusine sa-ti recunosti propriile sentimente, chiar daca sunt diferite fata de ale partenerului.
Adu un omagiu memoriei sarcinii tale. Oamenii au, in general, tendinta de a evita sa vorbeasca despre o pierdere de sarcina pentru ca ceilalti sa nu se simta inconfortabil. Poti simti chiar ca ceilalti se asteapta de la tine sa uiti repede ce s-a intamplat, sa stergi acele memorii. Insa, daca aceste lucruri te fac sa te simti bine, incearca sa aprinzi o lumanare in ziua in care s-ar fi nascut bebelusul sau sa dai ceva de pomana in amintirea copilului pierdut, sau poti scrie pe un balon cu heliu “Te iubesc” pe care sa-l eliberezi catre cer.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro