Pokemon Dracula, conceptul care ar relansa turismul românesc: Ascundem Pokemoni în locuri pitoreşti din Transilvania

Cel mai cunoscut creator şi producător de reclame din Arad, Călin Coman, a lansat ideea dezvoltării conceptului ”Pokemon Dracula” şi i-a scris premierului Dacian Cioloş un mesaj prin care îi propune să iniţieze un parteneriat cu producătorii jocului. Coman spune că Pokemonii cu chip de Dracula ar putea fi ascunşi în locuri din Transilvania, pentru promovarea turistică a zonei.
Filip Stan
21 iul. 2016, 13:56
Pokemon Dracula, conceptul care ar relansa turismul românesc: Ascundem Pokemoni în locuri pitoreşti din Transilvania

Călin Coman, cel mai cunoscut creator şi producător de reclame din Arad, a lansat pe Facebook o idee de promovare turistică, prin intermediul jocului Pokemon Go, pe care a transmis-o atât premierului Dacian Cioloş, cât şi companiei care produce aplicaţia.

O idee de PR pentru România, şi nu doar PR… având şi potenţial economic. Domnule Dacian Cioloş, dacă sunteţi pe recepţie, puteţi să o consideraţi. E o chestiune care poate deveni serioasă. Dezvoltăm (România – n.r.) un concept de Pokemon Dracula. Am ataşat un exemplu făcut de mine (doar în scop de prezentare). Vorbiţi cu producătorii jocului, companiile Nintendo/Niantic, alocaţi un buget de la stat şi ascundem aceşti Pokemoni în toate locurile frumoase şi pitoreşti, de la Castelul Bran, până în pădurile frumoase din România. Dar mişcaţi-vă repede, fenomenul ia amploare acum”, i-a transmis Călin Coman premierului.

Arădeanul nu a primit un răspuns la mesaj, dar acesta este marcat ca fiind „citit” în mesageria privată Facebook.

Contactat de News.ro, Călin Coman a declarat că a transmis această idee şi producătorilor jocului Pokemon, prim mesageria electronică.

Citeşte şi Arabia Saudită publică din nou o fatwa anti-Pokemon de acum 15 ani

Noi suntem dispuşi să oferim ajutor pentru un astfel de proiect, fără obligaţii din partea Guvernului. Avem o casă de producţie, competenţe în grafică, animaţie, film, putem concepe un personaj 3D. Cred că ne trebuie mai mult imaginaţie, decât bani, pentru că nu este o investiţie mare”, a spus Coman.

Arădeanul consideră că autorităţile ar trebui să se implice în crearea unui ”Pokemon specific românesc”.

Dracula este un personaj pur românesc şi România îl scapă printre degete în fiecare zi. Deţinem ceva unde nu există concurenţă. Pe Dracula, pe care lumea vrea să îl descopere aici. Dacă nu am reuşit capitalizarea lui fizică, prin dezvoltarea acelui parc tematic, Dracula Park, poate reuşim virtual să capitalizăm acest personaj”, a spus arădeanul.

Călin Coman este considerat unul dintre pionierii creativităţii în publicitate în zona de vest a ţării. Experienta şi-a câştigat-o la una din marile agenţii de publicitate din România şi, din 2002, la propria agenţie, Handsome Adv., prin intermediul căreia a dezvoltat brand-uri locale şi naţionale.

Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Jocul poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Pokemon Go, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Citeşte şi Pokemon Go. Un adolescent a sunat la poliţie să reclame că i-a fost furat Pokemonul

Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Această combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice – acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în SUA, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft, de luni, 19 august 2024, produsele cărora românii le-au simțit lipsa. Se vor vinde repede
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Românii care rămân fără un sfert din pensie. Legea se schimbă, dispare grupa I de muncă pentru acest domeniu
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Stațiunea balneo-climaterică cu cel mai pur aer din Europa. O adevărată atracție pentru turiști
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Forțele Aeriene Ucrainene Distrug un Al Doilea Pod în Regiunea Kursk din Rusia
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...