În structura policlinicii sunt cuprinse cabinete de endocrinologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, imagistică și andrologie, care vor asigura servicii medicale specifice ambulatoriului spitalului.
„Sunt bucuros că s-a reușit finalizarea acesteia, reabilitarea și modernizarea dând o față decentă ambulatoriului și cred că va conta foarte mult și pentru degajarea spitalului. De foarte multe ori cauzele aglomerării erau și din cauză că policlinica nu funcționa la nivelul la care trebuia să funcționeze. Iată că acum lucrurile sunt în ordine. Centrul de genetică va fi gata undeva până la finalul anului. Ne luăm angajamentul că în septembrie este gata”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la deschiderea policlinicii, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, investiția s-a ridicat la 1.700.000 de lei, bani asigurați din bugetul Ministerului Sănătății, dar și din venituri proprii.
„Au fost venituri proprii pentru dotarea cu mobilier, aparatură. Redeschiderea policlinicii înseamnă reintroducerea în circuitul de spital a unui corp care va asigura servicii în sistem ambulator, atât în ambulatoriul integrat al spitalului, cât și ambulatoriul în contract cu casa de asigurări. Sunt cabinete de endocrinologie, ginecologie, andrologie, imagistică medicală, care vor asigura serviciile medicale pentru pacienții care se adresează institutului. Anual, medicii noștri oferă servicii în sistem ambulatoriu unui număr de peste 21.000 de pacienți. Pe lângă numărul de pacienți internați care se ridică la 30.000”, a precizat Diana Păun, managerul Institutului „Parhon”.
Potrivit acesteia, redeschiderea policlinicii înseamnă atât o oportunitate pentru pacient, care poate să fie consultat în condiții „civilizate”, dar și pentru medici, care ar putea consulta aici în regim privat, cum dă posibilitatea un proiect legislativ depus la Parlament.
Medicul a adăugat că patologia endocrină a crescut în ultimii ani în România și că sunt din ce în ce mai mulți pacienți care se adresează Institutului „Parhon”.