ANCHETĂ în cazul tinerei moarte după ce a luat PRODUSE de SLĂBIT

Ministerul Sănătăţii şi Poliţia anchetează cazul tinerei din Arad care a murit în timpul unei cure de slăbire drastice, în timpul căreia a folosit suplimente nutritive specifice.
Alina Costache
28 sept. 2013, 06:32
ANCHETĂ în cazul tinerei moarte după ce a luat PRODUSE de SLĂBIT

Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad să demareze o verificare în cazul pastilelor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptâmâna aceasta.

Potrivit ministerului, din primele informaţii transmise de către DSP Arad, tânăra a consumat un produs achiziţionat de la un cabinet de wellness, fabricat în Italia, importat de către un importator internaţional şi distribuit de o societate din Romania.

„Acest produs face parte din categoria alimentelor cu destinaţie nutriţională specială care, în conformitate cu Ordinul 387/251 din anul 2002, nu necesită autorizarea sau notificarea la niciuna dintre instituţiile cu atribuţii în acest sens”, precizează Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform legii, atributii de identificare a problemelor din acest domeniu revin Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru bioresurse alimentare – IBA, care a transmis faptul ca operatorul din România s-a autosesizat în acest caz, a identificat lotul de produse din care făceau parte şi cele trei cutii achiziţionate de tânără şi a prelevat probe pe care le-a transmis pentru verificări la unul dintre laboratoarele de analize dintr-o ţară membră UE, se mai arată într-un comunicat al MS.

Ministerul mai informează că a extins ancheta, vineri, şi in Bucureşti, inspectorii sanitari din Capitală verificând actele şi dosarele aflate la sediul central al operatorului român.

Şi Poliţia Arad a declanşat o anchetă în cazul tinerei de 27 de ani care a murit, miercuri seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în urma unui stop cardio-respirator, după două săptămâni în care a fost în comă. Tânăra, care fusese tehnician dentar, avea aproximativ 80 de kilograme, şi lua prafuri de slăbit la recomandarea unui agent care le promova. Medicii afirmau că decesul tinerei ar fi putut surveni din cauza medicamentelor pentru slăbit pe care le folosea aceasta, dar şi din cauza combinaţiei acestora cu anticoncepţionalele pe care le lua.

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei din Arad care a murit în spital, după o cură de slăbit cu suplimente nutritive, arată că pacienta a suferit o embolie pulmonară, care ar putea fi cauza decesului, iar această complicaţie ar fi putut apărea din cauza anticoncepţionalelor.

Citeşte şi O tânără din Arad a decedat după o intensă cură de slăbire

Potrivit Mediafax, primele rezultate ale necropsiei arată că tânăra de 27 de ani suferise şi un embolism pulmonar.

Embolismul pulmonar suferit poate fi cauza decesului, conform primelor date pe care le avem. Se ştie că embolismul pulmonar este o complicaţie care poate apărea în cazul consumului unor anticoncepţionale„, a declarat purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Adrian Wiener, .

Conform acestuia, cauza iniţială a stării de comă profundă rămâne stopul cardio-respirator suferit în 13 septembrie, care putea surveni în urma consumului de suplimente nutritive, regim care a presupus înlocuirea unor mese cu prafuri dizolvate în apă. Pentru concluziile finale, medicii aşteaptă în acest caz şi rezultatele toxicologice.

Citeşte şi Pastile-minune de pe internet. Românii dau milioane pe ele, deşi efectul este îndoielnic

 

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Ungaria a pus interzis. Românii vor lua 5.000 lei amendă. Legea e lege la vecini
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Simptomele COVID-ului de vară și ce să faci dacă te-ai îmbolnăvit
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Virusul care te lasă fără bani în cont. Așa îl folosesc hackerii
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Taxă 89 lei pentru șoferi. Ești obligat să achiți, dacă vrei să păstrezi dreptul de a circula
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: Leon Marchand a preluat flacăra olimpică într-un felinar
MediaFlux
PENSIONARII vor încasa de DOUĂ ORI BANI în luna august! Seniorii se vor bucura de două ori
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!