Poliția de Frontieră Iași, prima reacție după ce maestrul Nicolae Botgros s-a plâns că a fost umilit în vamă: „Nu a prezentat o motivare pentru urgentarea formalităților de control”

Poliția de Frontieră Iași a venit cu o primă reacție după ce maestrul Nicolae Botgros s-a plâns că s-a imțit umilit în vama Albița pentru că a fost nevoit să aștepte 2 ore pentru a putea ieși din România. Vameșii spun, însă, că atât durează formalitățile la frontieră și că maestrul nu a prezentat niciun document pentru urgentarea formalităților de control.
Irina Dumitrescu
21 mai 2024, 09:00
Poliția de Frontieră Iași, prima reacție după ce maestrul Nicolae Botgros s-a plâns că a fost umilit în vamă:

Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii din Chișinău au fost invitați să participe la Zilele Ilfovului. Ca de fiecare dată, artiștii au făcut show pe scenă, spectacolul bucurându-se de un succes notabil. Din păcate, acest succes a fost umbrit de un incident petrecut în vama Albița. Într-o postare pe Facebook, maestrul s-a arătat revoltat de situație, menționând că „noi avem foarte mult de lucru peste Prut și avem deja probleme mari, că nu se mai poate de răbdat”.

La scurt timp, reprezentantul Poliției de Frontieră Iași Denis Lazăr a precizat, pentru zdg.md, că maestrul nu a 0prezentat niciun document din care să reiasă că ar avea nevoie ca formalitățile să fie urgentate în cazul lui.

În cazul de față, persoana care s-a prezentat la control nu deține pașaport de serviciu sau diplomatic, fapt pentru care, în conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, nu poate efectua controlul de frontieră în regim prioritar”, a spus Lazăr.

Nicolae Botgros nu a venit cu „o solicitare motivată pentru prioritizarea controlului de frontieră”

De asemenea, reprezentanta Inspectoratului spune că verificările autocarului în care se aflau artiștii au fost efectuate de către polițiștii de frontieră în intervalul orar 02.40 – 03.00.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire nemulțumirea unui participant la traficul transfrontalier privind disconfortul întâmpinat la trecerea frontierei, suntem abilitați să vă informăm următoarele: În conformitate cu legislația în vigoare, în punctele de trecere de la frontiera externă îşi desfăşoară activitatea personalul tuturor autorităţilor publice care au, potrivit legii, competențe pe linia controlului la trecerea frontierei de stat.

Citeste si Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii, umiliți în vamă: „Am stat 2 ore fără să ne întrebe nimeni nimic. De fiecare dată trebuie să mă rog de vameși să mă lase să trec frontiera”

Astfel, după controlul documentelor privind identitatea persoanelor, autoritatea vamală efectuează controlul vamal, potrivit reglementărilor în domeniu. Atunci când traficul înregistrează valori crescute, polițiștii de frontieră dispun toate măsurile aflate în compemtenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ, toate acestea fiind condiționate însă de durata controlului efectuat și de celelalte autorități. Astfel, timpul de efectuare a controlului, din punct de vedere al atribuţiilor instituţiei noastre este de maxim 2-3 minute, la care se adaugă și timpul necesar pentru verificările celorlalte instituții.

Referitor la cazul înregistrat la PTF Albița, menționăm faptul că au fost luate toate măsurile aflate în competența structurii, permise de infrastructura punctului, astfel încât timpul de așteptare sa fie cât mai scurt posibil. Menționăm faptul că în medie polițiștii de frontieră de la PTF Albița verifică aproximativ 3.300 de mijloace de transport în 24 de ore (atât autoturisme, cât și automarfare) pe ambele sensuri atât pe intrare, cât și pe ieșire.

Citeste si Corneliu Botgros, în război total cu Anișoara Dabija, artista care i-a dăruit o surioară. Ce crede despre relația cu tatăl său, Nicolae Botgros

În cazul de față, persoana care s-a prezentat la control nu deține pașaport de serviciu sau diplomatic, fapt pentru care, în conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, nu poate efectua controlul de frontieră în regim prioritar. Totuși, în cazurile când există o solicitare motivată pentru prioritizarea controlului de frontieră, polițiștii de frontieră vin în sprijinul participanților la traficul transfrontalier și întreprind toate demersurile legale în acest sens. Controlul autocarului în discuție (cu un număr de 47 persoane) a fost efectuat de către polițiștii de frontieră în intervalul orar 02.40 – 03.00. Precizăm că niciun pasager din autocar nu a prezentat o motivare pentru urgentarea formalităților de control”, a precizat Denis Lazăr pentru ZdG.

La rândul lor, reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au declarat că, pe partea moldovenească, timpul de așteptare „nu a depășit 20 de minute”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Dovada că Bianca și Robert de la Insula Iubirii s-au împăcat. Unde au plecat împreună în vacanță
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Incendiu violent la un azil de bătrâni din Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Donald Trump va fi intervievat de FBI în ancheta privind tentativa de asasinat din Pennsylvania
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!