Poliţia din Australia avertizează: Hărţile Apple pot fi periculoase pentru şoferi

Poliţia din Australia a avertizat luni şoferii că hărţile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicaţii lansate de companie, pot fi periculoase, după ce a salvat mai mulţi şoferi rătăciţi în zone izolate, potrivit portalului CNET.
Romania TV
10 dec. 2012, 12:10
Poliţia din Australia avertizează: Hărţile Apple pot fi periculoase pentru şoferi

Pe parcursul a câteva săptămâni, poliţia a fost nevoită să intervină pentru a ajuta şase şoferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga către un oraş, dar au ajuns într-un parc naţional.

Apple ştie că aplicaţia de hărţi este slabă şi chiar a recomandat clienţilor să folosească servicii rivale, iar poliţia din Australia sugerează că o astfel de decizie ar putea chiar salva vieţi, potrivit CNET.

Unele dintre persoanele salvate de poliţie au rămas izolate până la 24 de ore fără apă şi mâncare, după ce hărţile Apple i-au condus într-un parc naţional, la 70 de kilometri de oraşul unde voiau să ajungă.

„Testele derulate de poliţie cu serviciul de hărţi confirmă că aplicaţia arată oraşul Mildura în parcul naţional Murray Sunset, la aproximativ 70 de kilometri de locaţia actuală a oraşului. Poliţia este extrem de îngrijorată, întrucât nu există aprovizionare cu apă potabilă în parcul naţional, iar temperaturile pot ajunge până la 46 de grade, astfel că ar putea fi o situaţie care pune în pericol vieţi”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Apple a cauzat nemulţumire în răndul clienţilor în septembrie, când a ales să excludă Google Maps din sistemul de operare iOS6, forţând utilizatorii să treacă la aplicaţia companiei. Mulţi dintre clienţi au constat că hărţile Apple conţin erori importante.

Criticile l-au determinat pe directorul general, Tim Cook, să-şi ceară scuze public pentru calitatea softului şi să promită îmbunătăţirea acestuia.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!