„Noi ne-am autosesizat în urma apariţiei unor articole în ziare, am înregistrat o lucrare penală şi facem cercetări”, a declarat marţi, comandantul Inspectoratului, comisarul-şef Ion Popa.
El a mai spus că Poliţia a primit o sesizare din partea Primăriei Belin, privind dispariţia câtorva indicatoare rutiere, iar cazul a fost deja rezolvat.
În urmă cu aproape două săptămâni, managerul public al judeţului Covasna, Kovacs Odon a transmis presei un comunicat prin care semnala dispariţia a circa o sută de indicatoare rutiere pe tronsonul Târgu Secuiesc-Covasna şi recomanda şoferilor să circule cu prudenţă sporită.
Potrivit acestuia, înlocuirea indicatoarelor va costa între 30-40.000 de lei, iar sarcina revine Consiliului Judeţean Covasna, care administrează drumurile judeţene.
„Problema nu e doar pe DJ 121, ci şi pe alte drumuri din judeţ. În zona Baraolt, la fiecare sfârşit de săptămână dispar sau sunt vandalizate 2-3 indicatoare. Nici nu ştiu dacă le valorifică la fier vechi, pentru că nu au o greutate foarte mare sau folosesc stâlpii pentru garduri (…) Problema e că aceste indicatoare trebuie neapărat înlocuite, iar sumele sunt destul de mari. Se pierd bani publici, în condiţiile în care nici aşa nu avem prea mulţi la dispoziţie pentru întreţinerea drumurilor şi, probabil, că vor rămâne câteva gropi neplombate ca să putem înlocui indicatoarele furate”, a declarat pentru AGERPRES, Kovacs Odon.
Citeşte şi Furturi masive de parapeţi şi indicatoare, în Mehedinţi