Poliţia s-a autosesizat după ce în presă au apărut imagini în care se vedea cum jucătorii şi staff-ul nu respectă distanţarea socială impusă de autorități. Mai mult, doar doi oameni purtau măști de protecţie la gură, Horea Codorean și Sorin Pitu, în timp ce Bogdan Vintilă o ținea prinsă de bărbie!
„E prima dată când aflu această informație. Pe mine sau pe Vali Argăaseală nu ne-a căutat nimeni de la Poliție. Le-am și spus, încă de duminică seară, să facem totul ca la carte. Să se antreneze câte 3 maximum, dar Vintilă știe cel mai bine cum să respecte distanța socială. În România te poți aștepta la orice, dar vă spun că noi nu am încălcat deloc ordonanța militară. Nu eram nebuni să ne băgăm jucătorii în belele pentru câteva zile în plus. FCSB nu e singura echipă care a început pregătirile pe teren”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.
Gigi Becali, DECIZIE RADICALĂ la FCSB. Ce se întâmplă după ce jucătorii au revenit la ANTRENAMENTE
Dacă antrenamentul a fost organizat de club, FCSB riscă o amendă de până la 70.000 de lei. Dacă jucătorii s-au strâns individual, atunci toți cei care au participat vor fi amendați cu o sumă între 2.000 și 20.000 lei, a declarat o susrsă din Poliţie pentru GSP.
„Urmare imaginilor apărute în presă, cu privire la faptul că o echipă de fotbal ar fi reluat antrenamentele, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile Ordonanţelor Militare.
Precizăm că în textul Ordonanţei Militare nr.3, se prevede: Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole; i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.
În conformitate cu art. 1 alin. 1 lit. a) din Anexa nr. 1 la Decretul Președintelui României nr. 240/2020, în vigoare din 15.04.2020, „pe durata stării de urgență SE INTERZICE organizarea și desfășurarea mitingurilor, demonstratiilor, procesiunilor sau ORICAROR ALTE INTRUNIRI, IN SPATII DESCHISE”, a anunţat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.