Samuel Calotă a murit împreună cu soţia sa într-un accident produs pe DN73, între localităţile Râşnov şi Tohanu Nou. Medicii sosiţi de urgenţă la faţa locului nu au mai reuşit să-i salveze.
Din primele cercetări, poliţiştii spun că accidentul s-a produs după ce maşina în care se afla politicianul alături de soţia sa s-ar fi ciocnit de un cap de pod şi apoi s-a răsturnat.
„La data de 08 februarie 2021, în jurul orei 22.00, pe DN 73, la km 116 + 100 m (între localitățile Bran și Râșnov), a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autovehicul, al cărui conducător a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe plafon.
În urma producerii accidentului rutier au rezultat două victime. Cadrele medicale sosite la fața locului au declarat decesul celor două victime. Cadavrele au fost preluate și transportate la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului. În cauză, s-a întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent principal Nadia Olaru, conform mytex.
Chiar cu o zi înainte de producerea tragediei, politicianul Samuel Calotă a publicat pe pagina sa de Facebook versuri din poezia „Plumb” – scrisă de George Bacovia.
„Dormeau adânc sicriele de plumb,
Si flori de plumb si funerar vestmint
Stam singur în cavou… si era vint…
Si scirtiiau coroanele de plumb.
Dormea întors amorul meu de plumb
Pe flori de plumb, si-am inceput să-l strig
Stam singur lângă mort… si era frig…
Si-i atirnau aripile de plumb”
Samuel Calotă a candidat la Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, în judeţul Teleorman. El a fost preşedintele filialei judeţene a partidului condus de Victor Ponta.
Samuel Calotă a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică, conform Ştiripesurse.
Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanţa de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele conspirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.
Citeşte şi: Încă un pacient a murit după incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Bilanţul a ajuns la 16 decese