Partidul „somnoroşilor”: Topul POLITICIENILOR români campioni la SOMN. VIDEO

Somnul s-a dovedit o boală grea pentru politicieni. Discursurile lungi, şedinţele interminabile şi problemele ţării îi epuizează pe aleşi, care aţipesc pe unde apucă. De la şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache,  senatorul Crin Antonescu, fostul preşedinte Traian Băsescu până la Gheorghe "Pinalti" Ştefan, mai mulţi politicieni au fost "vizitaţi" de Moş Ene în timp ce se aflau în şedinţă în Parlament. În plus, în timp ce unii sunt maeştri ai somnului, alţii se pricep mai bine să îi adoarmă pe ceilalţi cu discursuri interminabile.
Iulian Tudor
25 oct. 2015, 08:38
Partidul

Dan Mihalache

Ultimul protagonist al ironiilor presei este consilierul prezidențial Dan Mihalache, care a fost fotografiat moțăind, în timp ce aștepta să se termine o întâlnire a lui Klaus Iohannis cu omologul său din Serbia.

Citeşte şi: Dezvăluirile unui deputat aflat în delegaţia din Serbia despre fotografia în care Dan Mihalache pare că doarme

Dan Mihalache, șeful Administrației Prezidențiale, a intrat în galeria marilor politicieni români surprinși în timp ce dorm la un eveniment oficial. Mihalache a fost însă adormind întins pe spate, în fotoliu, în timpul unei pauze a convorbirilor oficiale româno-sârbe, la Belgrad.

Șeful statului român se afla la discuții bilaterale cu omologul său sârb, în timp ce ceilalți membri ai delegației se aflau în sala în care se desfășurase o rundă lărgită a discuțiilor. Vizita lui Iohannis în capitala Serbiei a avut loc la 16 iulie, dar fotografiile au fost publicate abia la începutul acestei săptămâni.

Crin Antonescu

Unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni, care au fost surprinşi de mai multe ori în astfel de ipostaze, este senatorul Crin Antonescu. Fostul preşedintele liberal a intrat deja în folclor din cauza pleoapelor sale grele.

Ultima dată, Crin Antonescu a adormit în timpul unui discurs susţinut de fostul său partener politic, Victor Ponta, în 2014, la Iaşi unde cei doi se deplasaseră pentru o tăiere de panglică la Șoseaua de Centură a oraşului.

Crin Antonescu A AŢIPIT pe scaun în timpul discursului premierului Ponta

Crin Antonescu a fost doborât de oboseală şi în timpul unui discurs al fostului său colegul din USL, Victor Ponta din noiembrie 2012. Cei doi lideri USL au reuşit însă să îl adoarmă de-a binelea pe Varujan Vosganian, în timpul unui eveniment care a avut loc în 2011. Deseori acesta a fost subiect de glume când era preşedinte al Senatului şi nu reuşea să ajungă dimineaţa la birou.

Traian Băsescu

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a căzut pradă oboselii şi a aţipit, de exemplu la summitul OSCE din 2010.

Şi discursul fostului şef de stat din 2011 despre scutul antirachetă a reuşit să adoarmă o ascultătoare. Campion totuşi la acest capitol este Mircea Geoană. La un discurs de-al său din 2009, cei din public au căzut pradă somnului pe capete.

Citeşte şi: Cele mai CIUDATE POVEŞTI cu SOMNAMBULI. Iată ce fac oamenii în somn, fără să realizeze

La un alt discurs al fostului şef de stat Traian Băsescu, din iunie 2011, mai mulţi parlamentari ai Puterii fie au adormit, fie au căscat a plictiseală. Printre aceştia s-au numărat Marian Sârbu, Vasile Soporan, Luminiţa Iordache şi Constantin Mazilu.

Basescu Parlament iunie2

Ion Iliescu

Campionul absolut al aţipelilor rămâne însă Ion Iliescu, cu cel puţin trei astfel de moment unice.

În 2012, în timp ce actualul premier ţinea un discurs chiar de pe scaunul de alături,  Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a aţipit chiar lângă acesta.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost surprins din nou dormind în public la sfârşitul lui martie 2014, în timpul unei şedinţei solemne a Parlamentului, consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO. Somnul a venit pe parcursul discursului lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Moment CIUDAT la învestirea lui Klaus Iohannis. Doarme sau nu Ion Iliescu? VIDEO

Nici actualul preşedinte, Klaus Iohannis, nu a reuşit să-l ţină treaz pe Ion Iliescu. Prezent pe 21 decembrie 2014 la ceremonia de învestire a noului şef al statului, Ion Iliescu a moţăit de mai multe ori în timpul discursului lui Iohannis.

Gheorghe Ştefan

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a făcut în trecut un obicei din a adormi la discursurile colegilor şi la conferinţele de presă.

Ultima oară când Ştefan a oferit un exemplu de somn în faţa camerelor a avut loc în martie 2013 în timp ce Elena Udrea îţi prezenta moţiunea în faţa democrat-liberalilor din judeţul Bacău. Cu doar câteva luni înainte, fostul primar al Municipiului Piatra-Neamţ adormise şi în timp ce Theordor Stolojan ţinea o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Mâncăruri care îţi dau somnolenţă şi îţi fură energia

Nicuşor Constantinescu şi aţipitul în trafic

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu a avut parte de momente de somn celebre în 2006. Acesta a adormit la volan la un semafor din Constanţa.

Somnul lui Nicuşor Constantinescu a durat o jumătate de oră, timp în care cei prezenţi au încercat să-l trezească, dar fără niciun rezultat. Oamenii adunaţi în preajma maşinii au fost nevoiţi să spargă geamul autovehiculului pentru a-l trezi pe fostul şef al Consiliului Judeţean.

Deşi poliţia a sosit cu opt maşini de intervenţie, martorii spun că preşedintelui Consiliului Judeţean nu i s-a luat alcoolemia. Însoţit de câţiva cunoscuţi, acesta s-a urcat într-un taxi şi a plecat spre casă.

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Cum se scrie corect: înșală sau înșeală. Eroarea mare pe care o fac foarte mulți români
Capital.ro
Ungurii, umiliți. Ungaria a fost pusă la punct de Comisia Europeană: Profită de războiul din Ucraina
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Noi SCUMPIRI în România. Un produs de bază devine un lux
Adevarul
Analiza primului interviu comun al șefilor CIA și MI6. De ce sunt atât de optimiști cu privire la victoria Ucrainei?
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Replica genială a lui Băsescu pentru Geoană. Râzi cu lacrimi
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaje avea Ana-Maria de la Gabriel Vasiliu! Ce o încuraja pe propria soție să facă în Olanda
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Viktor Orban amenință Comisia Europeană. Anunțul Budapestei: Vă dăm în judecată
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Represiunea guvernului nord-coreean împotriva consumului de media sud-coreană
MediaFlux
AU INTRAT BANII pe CARD! Decizie pentru SENIORI! Vești bune!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...