Politicienii români transmit mesaje de solidaritate Franţei

Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate poporului francez, lovit de un nou atac terorist joi seară, la Nisa.
Filip Stan
15 iul. 2016, 08:03
Politicienii români transmit mesaje de solidaritate Franţei

Mihnea Motoc, ministrul Apărării: „Un gând pios pentru cei secerați ieri pe plaja din Nisa, profundă compasiune pentru familiile și toți cei dragi lor. Franței și francezilor, tăria de a trece peste un nou atac barbar, de data aceasta lovind și mai puternic în valorile profund umaniste pe care Franța le proiectează în lume cu fiecare 14 iulie. Ieri sărbătoream și la București Ziua Națională, sub generoasa egidă a ‘Franței creative’, astăzi ne trezim cu veștile cumplite ale unui nou carnagiu, în care au fost răniți și doi români”.

„Trebuie să fim mai deciși în lupta cu teroriștii. Nu putem avea niciun fel de înțelegere față de cei care au arătat încă o dată că nu au nicio limită și nu se dau în lături de la nicio atrocitate. Și francezii și noi toți cei care credem că umanitatea are șanse să se apere de abominabilul terorist și să dăinuiască suntem datori să strângem rândurile, să fim deplin solidari și deciși să ducem această luptă atâta timp cât va fi nevoie”, a mai subliniat Mihnea Motoc.

Lazăr Comănescu, ministru de Externe: „I-am transmis (ministrului francez de Externe — n.r.) personal condoleanțe pentru victime. Toată suflarea românească este alături de prietenii noștri francezi în aceste momente teribile. Într-un an, Franța e confruntată pentru a treia oară cu acte de asemenea brutalitate”.

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului: „Primele mele gânduri se îndreaptă către victimele acestui atentat deosebit de sângeros și către familiile acestora, cărora le transmit condoleanțe și cărora le doresc să găsească puterea să depășească acest moment dureros. Mă văd nevoit totodată să constat cu multă îngrijorare că acest gen de tragedii tind să intre în cotidian, că imaginația criminală a acestor teroriști depășește orice limită și că de prea multă vreme comunicatele cancelariilor, oricât ar fi de sincere, nu pot repara ireparabilul. Devine din ce în ce mai de neînțeles cum serviciile specializate din țări cu multă experiență în domeniu se dovedesc ineficiente în prevenirea și derularea acestor crime împotriva civililor complet nevinovați”.

Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților: „Actul terorist care a curmat viețile nevinovate a peste 80 de persoane ne face să apărăm cu mai multă vehemență valorile pe care francezii le sărbătoreau în acea zi — libertate, egalitate, fraternitate. Suntem alături de națiunea franceză în aceste clipe grele, uniți în lupta cu terorismul și extremismul. Nu putem schimba drama familiilor victimelor, însă ne putem ruga să aibă tăria de a depăși acest moment”.

Alina Gorghiu, copreședinte PNL: „Cu doar două săptămâni în urmă, era Istanbul. Astăzi, este Nisa. Încă o dată, actele teroriste curmă zeci de vieți nevinovate. Suntem alături, cu gânduri bune, de cei care suferă de pe urma atrocităților. Celor doi români răniți la Nisa le dorim multă forță și sperăm că se vor însănătoși cât mai curând. Chiar și în momente dificile, ca acesta, trebuie să fim conștienți că terorismul nu poate și nu va fi niciodată învingător, pentru că forța și solidaritatea democrațiilor sunt mult mai puternice decât cei care vor să facă rău”.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Sunt șocată și revoltată de atacul criminal de la Nisa. Mintea mea nu poate concepe nici cea mai mică justificare pentru un astfel de act odios. Niciun ideal, nicio cauză, niciun deziderat nu poate fi invocat pentru a justifica așa ceva. Nu e nicio luptă măreață, niciun sacrificiu din partea celor care au săvârșit acest act de cruzime! Este pur și simplu o agresiune împotriva umanității în ansamblul ei! O crimă oribilă, pusă la cale și înfăptuită de minte bolnavă! Le transmit condoleanțe familiilor celor care au murit în acest atac și mă rog pentru viața celor care mai pot fi salvați!”.

Citeşte şi: ATENTAT ÎN FRANŢA: 84 de morţi şi zeci de răniţi după ce un camion a intrat în mulţime la Nisa. Doi români printre răniţi VIDEO

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Ce s-a descoperit pe fundul Mării Negre. Are o lungime de circa 60 de kilometri și i-a surprins pe oamenii de știință
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Se dau BANI DE LA STAT! Intră pe card cel puţin 1.000 de euro
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Selena Gomez atinge statutul de miliardară grație succesului Rare Beauty
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...