Poliţista care a călcat acceleraţia pentru a ajunge de la amant la soţ lucra sub acoperire. Cum şi-a dat în vileag colegul şpăgar

O polițistă vitezomană sub acoperire s-a dovedit o adevărată vrăjitoare pentru un coleg. A pretins că vine de la amant şi i-a oferit şpagă pentru a scăpa de amendă.
Filip Stan
24 aug. 2022, 19:33
Poliţista care a călcat acceleraţia pentru a ajunge de la amant la soţ lucra sub acoperire. Cum şi-a dat în vileag colegul şpăgar

O tânără șoferiță (poliţista sub acoperire) a încălcat legislația rutieră și a fost oprită în trafic pentru a fi sanc­țio­nată. Femeia s-a oferit să-i dea o ”aten­ție” polițistului sub pretextul că o amen­dă ar da-o în vileag în fața soțului ei, pentru că ar fi avut un amant cu care se întâlnea în momentul în care a comis contravenția.
Poliţia a deschis o anchetă după fotografia virală cu două poliţiste „vicioase”

Totul a plecat de la această femeie (polițista sub acoperire) oprită pe raza comunei Roșia Mon­tană pentru că cir­cu­lase cu o viteză de 64 km/h pe un sector de drum unde era prevăzută o viteză de 50 km/h. Agentul de poliție a mai cons­ta­tat că autoturismul prezenta defec­țiuni la sistemul de frânare și becul de la faza de întâlnire era în stare de nefunc­țio­nalitate. Pentru a nu fi sancționată con­tra­vențional și pentru a nu i se reține permisul de conducere și certificatul de înmatri­cu­lare al autoturismului, agentul i-a pre­tins suma de 400 lei.

Polițistul era înregistrat în tot acest timp iar din discuțiile ambientale reiese cum femeia îi spune acestuia că a avut o întâlnire amoroasă iar o amendă trimisă acasă ar da-o în vileag în fața iubitului ei. Hunedoreanul o îndrumă unde să-i lase șpaga, chiar la angajatul unei benzinării.

”După aproximativ o oră – două ore, după ce au fost lăsați banii, inculpatul a venit în incinta stației de benzină, iar mar­torul i-a înmânat suma de 200 lei. In­culpatul ia bancnotele cu mâna dreaptă de pe tejghea, le numără cu ambele mâini și le introduce în buzunarul de la piep­tul cămășii de uniformă. Părăsește apoi magazinul și urcă la volanul auto­spe­cialei de poliție. Banii proveniți din infracțiune au fost folosiți de inculpat la achiziționarea de motorină”, se mai arată în dosar. Polițistul a fost acuzat de luare de mită și condamnat de Tribunalul Alba, dar în fața instanței a susținut că ”a fost provocat de instigatoare pentru că aceas­ta a tot insistat, iar faptul că inves­ti­ga­toarea i-a spus că vine de la o întâl­nire şi că se grăbeşte să nu o prindă iu­bitul ei, s-a aflat şi el în treabă să flirteze cu ea, ea fiind frumoasă iar el divorţat de trei săptămâni”.

Polițistul a fost con­dam­nat la instanța de fond pentru două in­frac­țiuni de luare de mită la pedeapsa fi­nală de 4 ani închisoare cu executare, scrie mesagerulhunedorean.ro.

Cât a plătit un turist din Mamaia pentru gheaţa din paharul cu băutură. Nota de plată a făcut înconjurul internetului

Cazul nu este singular, unii dintre agenții de circulație par că le fac șoferilor o favoare

Sunt mulți șoferi care nu respectă regulile de circulație iar polițiștii știu acest lucru. Cei corecți îi sancționează aspru, alții încă mai ”profită” de aceste greșeli și ”închid ochii” la abateri, însă nu gratis.

Joi, 17 noiembrie, șase agenți de circulație din Dărmănești, județul Bacău, au fost arestați preventiv pentru șpagă. Investigatorii anticorupție au descoperit că aceștia cereau zilnic mită de la șoferii care nu respectau legea. Deja infracțiunea devenise o rutină și nici nu și-au dat seama că printre cei ”scăpați” de amendă contra câtorva sute de lei, se aflau și ofițeri DGA. Aceștia din urmă au încălcat intenţionat legea şi când au fost opriţi li s-au cerut bani.

Însă această practică este veche. Polițiștii folosesc diverse tertipuri să vadă dacă șoferul este sau nu dispus să plătească șpaga.

Îți spune amenda colosală, apoi te duci tu după el.

Acum câțiva ani, zeci de polițiști rutieri din Brăila aveau un adevărat scenariu când luau mită de la șoferi. Mai întâi ”citeau” șoferul. Apoi îi explicau ce a greșit și cu părere de rău îi explicau suma pe care trebuia să o plătească drept amendă. Când se asigurau că cel care încălcase legea auzea bine, se duceau la mașină să întocmească procesul verbal. Însă mai așteptau puțin, până când șoferul își făcea curaj și se ducea la ei. Iar acolo se negocia suma.

Pe grupurile de șoferi găsim alte metode prin care polițiștii dau semne că vor șpagă.

Pentru nereguli mai grave, polițiștii, după ce-l citesc pe șofer și văd că acesta este dispus să negocieze, ba chiar îi întreabă cât îi costă să scape mai ieftin, aceștia le spun suma: ”Cât înseamnă permisul pentru tine!”.

”Dacă vezi că trage de timp și întoarce actele pe toate părtile sau începe cu „păi să vedem cum rezolvăm” e clar… Trebuie doar să întrebi „păi și cum să rezolvăm?” și gata, e făcut businessul”, explică un șofer pe un grup de pe internet despre experiența sa.

Un alt șofer vorbește despre faptul că polițistul, după ce îi spune că a greșit, începe să-i enumere și defecțiuni la mașină. ”Păi nu aveți stopuri, nu vă merge semnalizarea, asta așa, la o primă mână”, cei care se știu cu astfel de defecțiuni scot repede banii.

Șofer dus cu poliția la bancomat să scoată banii de șpagă
În unele cazuri, polițiștii sunt atât de prietenoși cu cei care săvârșesc contravenții, încât îi escortează până la locul unde pot primi șpaga.

În luna iulie 2021 nu mai puţin de 16 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoşani au fost duşi pentru audieri într-un dosar masiv de luare de mită şi abuz în serviciu. Opt dintre aceştia au fost iniţial arestaţi, după care plasaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA îi acuză pe poliţiştii de la rutieră că au luat şpagă de la şoferi pentru a închide ochii la tot felul de nereguli grave. Printre aceştia se află şi un comisar de Poliţiei. În timpul anchetei au fost scoase la iveală detalii scandaloase şi greu de crezut.

Bărbatul a fost oprit în trafic pentru o abatere la legislaţia rutieră dar nu avea niciun ban în portofel. În schimb avea cardul şi bani în cont. Pentru a nu rata şpaga, poliţiştii l-au dus pe şofer, cu maşina poliţiei, până la un bancomat, să scoată banii promişi.

Șpagă ”în natură”?
Mai sunt și cazuri în care, polițiștii care îi prind pe agricultori, de exemplu, greșind în trafic sau având mașini de transport care nu corespund normelor tehnice, renunță la aplicarea amenzii pentru diverse produse. Conform unor anchete, au fost cazuri în care la întrebarea ”Aoleu, șefu, mă lași fără servici, cum să facem să nu-mi iei permisul?” polițistul, după ce-l dojenea mai întâi temeinic, spunea: ”Hai, lasă și tu ceva de acolo”. A mai fost un caz, la Botoșani, în care polițiștii au primit cutii cu lapte drept șpagă.

Sunt și șoferi care spun că au încercat să le dea șpagă polițiștilor și au refuzat.

În anul 2020, conform raportului de activitate al Direcției Generale Anticorupție 176 de angajați ai Ministerului de Interne au primit calitatea de suspect (112 pentru infracțiuni de corupție și 64 pentru alte fapte). Totodată, 143 lucrători MAI au fost inculpați (cu 27% mai mulți față de anul 2019), dintre care 102 pentru infracțiuni de corupție și 41 pentru alte fapte.

Cele mai răsunătoare fapte de corupției s-au înregistrat, anul trecut, la Serviciul de Înmatriculări și Permise din Suceava.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în fasolea de post ca să iasă delicioasă și aromată. Nu o să mai simți nevoia de carne, iar rețeta va fi una completă
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise! Regula se aplică de la 1 septembrie 2024
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ RO-ALERT! Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Pont pentru șoferii români. Unde e mai bine să alimentezi
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Geta Sterp este însărcinată! Primele imagini cu ea gravidă! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Cea mai râvnită divă de pe ”Dorobanți” și-a găsit iubirea la Monaco! E un oligarh rus și… ”Este exact ce-mi trebuie!” Detalii senzaționale și siropoase
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cunoscutul rapper Guess Who, prins cu un plic ce conținea o substanță albă, la festivalul Untold. Incidentul a avut loc după ce artistul a susținut un concert
Capital.ro
Tragedie în sportul românesc. Maestrul s-a stins fulgerător: Ne-a părăsit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Doi bărbați implicați în scandalul de la sala de fitness din Timișoara, prinși la graniță
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în războiul din Ucraina. Oamenii sunt PANICAȚI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!