‘Luptele continuă. Nu putem să ne asumăm riscuri’, a declarat în faţa presei Alexander Hug, directorul adjunct al misiunii de monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa în Ucraina.
‘Situaţia în materie de securitate pe drumul spre locul (tragediei) şi chiar la locul respectiv este inacceptabilă pentru o misiune de observaţie neînarmată’, a subliniat el. ‘Prin urmare, am decis să mergem acolo mâine (luni – n.r.) dimineaţă’, a adăugat Hug, flancat de experţi olandezi şi australieni. ‘Confruntările din zonă vor afecta cel mai probabil locul prăbuşirii’, a mai spus el.
Potrivit unui fotoreporter al AFP, duminică au fost auzite tiruri de artilerie la un km de locul prăbuşirii avionului malaezian.
Citeşte şi Povestea ULUITOARE a românului care trebuia să fie în avionul doborât în Ucraina
Autorităţile malaeziene anunţaseră anterior că au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru a permite misiunii internaţionale de poliţie să ajungă la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei.
Membrii misiunii internaţionale de poliţie vor putea pătrunde în zona din estul Ucrainei unde luptele s-au intensificat, ‘pentru a-i proteja pe anchetatorii internaţionali’ care investighează prăbuşirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, a anunţat într-un comunicat cabinetul premierului malaezian Najib Razak.