Poliţiştii bucureşteni au primit 60 de autospeciale Logan. Gabriel Oprea a asistat la ceremonia de predare

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a asistat vineri la ceremonia de predare a 60 de autospeciale Dacia Logan pentru poliţiştii din Capitală, transmite Agerpres.
Filip Stan
09 ian. 2015, 11:13
Poliţiştii bucureşteni au primit 60 de autospeciale Logan. Gabriel Oprea a asistat la ceremonia de predare

„Cer inspectorului general al Poliţiei Române, domnul Petre Tobă, şefului Poliţiei Capitalei ca în scurt timp aceste autoturisme destinate muncii operative să se găsească în stradă, în patrulare, în misiuni de ordine publică sau de combatere a criminalităţii. Mă aştept ca eficienţa muncii de Poliţie să se simtă, să crească simţitor şi nivelul de siguranţă a cetăţenilor Capitalei. Ne-am bătut împreună, în sensul bun al cuvântului, ne-am ţinut de cuvânt, acum este rândul dumneavoastră să respectaţi angajamentul de a creşte performanţa şi eficienţa muncii”, a subliniat Oprea la ceremonia care a avut loc în faţa Ministerului de Interne.

El a adăugat că, odată cu recepţionarea acestor autoturisme, începe etapa a doua a procesului de reînnoire a parcului auto al MAI.

„Prima etapă a reînnoirii parcului auto s-a încheiat în luna noiembrie a anului 2014, când s-au predat efectiv cele 450 de autospeciale Dacia Duster, destinate muncii operative. Acum suntem deja în etapa a doua, asta înseamnă alte 2.879 de autoturisme, dintre care 2.341 destinate Poliţiei Române. Începând de acum, în fiecare lună până în aprilie, vom recepţiona întreg lotul de peste 2.800 de autospeciale care vor fi destinate tuturor structurilor MAI – Jandarmerie, Poliţie, Pompieri”, a menţionat ministrul.

Oprea a precizat că în această lună vor începe procedurile de achiziţie pentru alte mijloace de mobilitate, în valoare de 20 de milioane de euro, din veniturile proprii ale ministerului.

„Ultimele evenimente tragice din Franţa au demonstrat că orice investiţie în sistemul de siguranţă şi securitate este justificată şi este mai necesară ca oricând. Exacerbarea riscurilor la adresa securităţii cetăţenilor impune un răspuns ca atare din partea instituţiilor statului cu atribuţii în ordinea şi siguranţa publică. De la tragicul eveniment de miercuri, fiecare dintre noi trebuie să privim cu mai multă responsabilitate priorităţile pe care le avem, iar îmbunătăţirea logisticii forţelor de ordine din România este, pentru mine, un obiectiv important al acestui an”, a afirmat Oprea.

Potrivit acestuia, autospecialele recepţionate vineri sunt marca Logan Ambiance iar preţul de achiziţie al unei maşini este de aproximativ 7.800 de euro. Fiecare maşină are anvelope de iarnă.

La ceremonie au participat şefi de structuri din Ministerul de Interne.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...