Poliţiştii comunitari au depus plângeri penale împotriva Consiliului Local Predeal, însă, până în prezent, nu şi-au primit salariile de mai bine de un an.
„Noi am depus plângeri penale şi am atacat în instanţă şi hotărârile adoptate, dar nu le-a păsat. Nu ne-au alocat banii de salarii, dar au găsit de cuviinţă să plătească din bani de la buget un avocat, care să îi reprezinte în procesele pe care le-am deschis împotriva lor”, a spus Ştefan Calaican, şeful Poliţiei Comunitare Predeal.
Primarul oraşului Predeal, Ion Goidescu, a spus că salariile poliţişlor comunitari au fost acoperite doar până în luna mai a anului 2010.
„În martie 2010, când am propus proiectul de buget, o parte din consilierii locali au refuzat să aprobe sumele pentru capitolul Ordine Publică, iar salariile poliţiştilor au fost acoperite doar până în mai 2010”, a spus Goidescu.
În august 2010, consilierii locali au aprobat organigrama aparatului de specialitate al primarului, în care era trecut şi Compartimentul Poliţia Comunitară. Cu toate acestea, la apariţia Legii Poliţiei Locale (155/ 2010), aceiaşi consilieri au decis, într-o şedinţă extraordinară desfiinţarea Poliţiei Comunitare, deşi, conform legii, aceasta trebuia reorganizată în Poliţia Locală, iar Prefectura a solicitat din nou revocarea hotărârii, pentru motive de legalitate.
„Am deschis două procese, pentru a-i obliga să înfiinţeze Poliţia Locală prin reorganizarea Poliţiei Comunitare şi să aloce din buget sumele pentru plata salarilor. În plus, am depus şi o plângere împotriva lor, pentru abuz în serviciu, iar plângerea se află la Parchetul de pe lângă Judecatoria Braşov, în cercetare”, a mai spus Ştefan Calaican.
În urma acţiunilor deschise de poliţişti, consilierii locali au aprobat, în decembrie 2011, înfiinţarea Poliţiei Locale, dar nu şi Regulamentul de organizare şi funcţionare, fără de care aceasta nu poate funcţiona.