Polițiștii, revoltați de cum arată noile uniforme de 7.000 de lei: „Niște mizerii! Se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare!”

Sindicatul Europol afirmă, vineri, că noile unifome ale polițiștilor au calitate îndoielnică, iar după două luni s-au rupt. "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3,000 de complete", susțin sindicaliștii.
Alina Costache
03 feb. 2023, 21:32
Polițiștii, revoltați de cum arată noile uniforme de 7.000 de lei:

Sindicaliștii de la Europol sunt extrem de nemulțumiți de noile uniforme primite, deși achiziția echipamentelor a costat o mulțime de bani, iar produsele confecționate de materiale de proastă calitate.

Polițiștii spun că uniforma primită de absolvenţii şcolilor de poliţie în urmă cu trei luni este foarte uzată. Sindicaliştii susțin că atât materialul, cusăturile, inscripţia cât și culoarea sunt total diferite față de prototipul prezentat oficial vara trecută, potrivit observatornews.ro

Citiți și: FOTO: Umilință în Poliție. Cum arată noile uniforme primite de agenți: „Niște mizerii! Un fake ordinar!”

Polițiștii au prezentat cum arată noile lor uniforme

„Așa arată bluza/tricoul din noua uniformă de poliție. Este o copie a design-ului folosit de poliția din Olanda/Belgia. Problema este că degeaba vrei sa imiți ceva în condițiile în care folosești materiale de cea mai proastă calitate. Din păcate, ce nu au înțeles cei responsabili este faptul că nu poți prosti polițiștii, să le iei ochii cu un design modern dar cu aceleași materiale de proastă calitate la prețuri exorbitante.

În realitate, nu e nimic „nou” la materialul folosit pentru acest element de uniformă. Bumbacul este în continuare de cea mai proastă calitate, s-au tras doar două benzi galbene și gata, prețul nou este de peste două ori mai mare ca cel al „vechii” uniforme.

Și pentru a înțelege amploarea celor relatate, pozele sunt trimise de colegi care au absolvit școlile de agenți de poliție în noiembrie 2022, adică vorbim despre o „uzură” de 2 luni. Nu mai vorbim despre faptul că pentru niciuna dintre cele 3000 de uniforme distribuite până acum, niciunui polițist nu i s-au schimbat elementele de uniformă rupte, deteriorate sau care au prezentat defecte. Nu vom tolera asemenea practici și nici nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor”, au transmis reprezentanții Europol pe Facebook.

Mai mult decât atât, pantalonii primiţi în urmă cu câteva luni de agenţi au început să se scămoşeze, iar materialul cauciucat de pe geci s-a desprins.

„Avem peste 3 mii de uniforme a căror calitate este îndoielnică, materiale nu corespunde cu cele din caietul de sarcini. Avem pantaloni, cămăşi, tricouri care se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare”, a declarat Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol.

Sindicaliştii de la Europol susțin că statul a plătit aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de uniforme. Seturile sunt formate din două bluze cu mânecă lungă, o jachetă, o pereche de pantaloni şi două tricouri cu mânecă scurtă. Agenţii au mai primit şi echipament de protocol.

„Mai sunt de achiziţionat aproximativ 45.000 de uniforme, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de milioane de euro. Poliţiştii aşteptau de 20 de ani modificarea uniformei, în aşa fel încât să avem nişte materiale tactice în munca de zi cu zi”, a declarat Cosmin Andrei Sindicat Europol.

Mai mult decât atât, sindicaliştii au reclamat la Ministerul Afacerilor Interne degradarea uniformelor. Şefii din Poliţie le-au transmis că vor înlocui echipamentele necorespunzătoare pe cheltuiala fabricanţilor.

„Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au adăugat reprezentanții Europol.

Citiți și: Cum vor arăta noile uniforme ale poliţiştilor. Sindicatul Europol: „A primat cantitatea în faţa calităţii” FOTO

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!