Poliţistul Codruţ Oprea, transferat la Târgovişte, este în stare stabilă, dar vegetativă

Poliţistul Codruţ Oprea, care a intrat în comă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de către un interlop, într-un bar, şi care a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti la Spitalul Judeţean din Târgovişte, este în stare stabilă, dar vegetativă, potrivit medicilor.
Romania TV
01 feb. 2012, 19:14
Poliţistul Codruţ Oprea, transferat la Târgovişte, este în stare stabilă, dar vegetativă

Poliţistul Codruţ Oprea a fost transferat săptămâna trecută de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la iniţiativa părinţilor acestuia.

Dr. Carmen Marcu, directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a declarat că pacientul este, momentan, în stare stabilă, dar vegetativă, fiind în îngrijire medicală de tip „nursing”, care trebuie să prevină „o infecţie sau o insuficienţă de organ”, potrivit Mediafax.

Starea lui este stabilă, continuă să fie o stare vegetativă, respiră singur spontan, este hrănit, este starea lui de câteva luni bune, noi nu facem decât să-i menţinem cât de cât o stare echilibrată, contează că este acasă, că părinţii lui sunt mult mai aproape de el şi sprijinul familiei contează. Din punctul meu de vedere, orice este posibil având în vedere că au fost oameni care şi cinci ani au stat în comă şi au supravieţuit. Cât respiră şi inima îi bate trebuie să existe o speranţă„, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă din Târgovişte, dr. Carmen Marcu.

Poliţistul va rămâne în spitalul din Târgovişte cât va fi nevoi, iar dacă situaţia se va complica şi va apărea ceva care îi va depăşi pe medicii târgovişteni atunci vor cere imediat sprijinul colegilor de la Bucureşti.

El necesită acum îngrijire de nursing, o îngrijire medicală ca să nu apară o infecţie, ca să nu apară o insuficienţă de organ„, a mai spus dr. Carmen Marcu.

De când l-am adus de la Floreasca, starea lui este stabilă, vegetativă şi necesită multe îngrijiri din partea medicilor. Aceştia se ocupă foarte bine de el, şi îşi dau interesul şi îmi pare rău că nu l-am adus mai devreme de la Floreasca. Sper să se întâmple o minune şi să-şi revină aici la Târgovişte„, a spus Adrian Oprea, tatăl lui Codruţ.

George Daniel Uţă, zis „Danezu”, care ar face parte din gruparea Ghenosu, este acuzat că în septembrie 2010 l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, fiind ulterior prins într-un apartament din Bucureşti şi arestat.

În urma incidentului, poliţistul Codruţ Oprea a fost dus în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost operat pentru un hematom cerebral.

Codruţ Oprea a suferit, la spitalul din Capitală, două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtarea hematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresii cerebrale. Codruţ Oprea a fost transferat la începutul lunii noiembrie 2010 la o clinică specializată în neurochirurgie din Austria.

La 30 martie 2011, el a fost adus în ţară şi internat la Spitalul Militar din Capitală, Ministerul Administraţiei şi Internelor suportând costurile tratamentului. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Floreasca.

În urma apelului umanitar lansat de conducerea MAI, angajaţii instituţiei au contribuit benevol cu sume de bani pentru a susţine tratamentul poliţistului, fiind achitate astfel o parte din serviciile medicale. Totodată, societatea civilă a susţinut apelul umanitar lansat de familie prin intermediul mass-media.

În 23 august 2011, mama poliţistului a primit, la Spitalul Floreasca, decoraţia Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler acordată fiului ei înainte cu o zi de către preşedintele Traian Băsescu.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'