„Până la decizia definitivă a instanțelor de judecată, doamna Luana Minea nu va mai reprezenta filiala de Cruce Roșie Brașov”, a precizat sursa citată.
Potrivit comunicatului, funcția de director interimar va fi asigurată de către o persoană desemnată de Comitetul de Direcție al Filialei de Cruce Roșie Brașov.
De asemenea, Marian Godină a scris pe pagina de Facebook că Luana Minea, membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, a demisionat. „Preşedintele ATOP a declarat că distinsa doamnă a demisionat din funcția de la ATOP Braşov. Mai aşteptăm demisii. Vrem ploaie de stele la Braşov”, a scris politistul.
Poliţistul Marian Godina, devenit vedetă pe reţelele de socializare pentru postările amuzante, afirmă că a avut probleme cu şefii săi după ce a luat carnetul de conducere unui şofer care mergea în maşină cu „directoarea Crucii Roşii Brasov”.
Marian Godina a povestit cum a oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.
„M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reţine permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliţiei, de pe locul din dreapta faţă a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis:
-Staţi că nu e chiar aşa, staţi să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi.
-Vă rog să rămâneţi în maşină.
Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în maşină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.
Mi-am făcut treaba şi i-am reţinut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviţi pe trecere. I-am explicat că poate face contestaţie la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reţinut vreun permis. Deja fusese anunţat.
La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariţia şi adjunctul şefului Poliţiei Mun. Braşov care mi-a prezentat situaţia de parcă fusese prezent:
-Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor.
-Ce martor?
şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic:
-Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ţi-a făcut reclamaţie. Îţi dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.
Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicaţii pentru comportamentul avut faţă de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.
Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu ţin cont că doamna are funcţie. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluţiona reclamaţia. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce ţin ei cont de reclamaţiile cetăţenilor. Sau e pentru că doamna aceea „a avut intrare”.
Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuţia dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.
Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină. Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un poliţist să fie certat că işi face treaba? Sunt curios”, conchide poliţistul care a adunat peste 2.000 de distribuiri cu acest text.
Parchetul de pe lângă Judecătoriei Brașov a fost sesizat de către Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), care a efectuat verificări privind „posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul a șefilor profesionali” ai agentului șef Marian Godină, în legătură cu „presupuse intervenții în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional”.
„În data de 16 februarie 2016, ora 16,14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost sesizat prin fax, de către Direcția Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Brașov, referitor la informațiile apărute în mass-media în data de 16 02. 2016, în legătură cu agentul șef de poliție Marian Godină, din cadrul Poliției municipiului Brașov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către șefii profesionali ai polițistului, constând în presupuse intervenții, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional în data de 8 02.2016”, se arată într-un comunicat, dat publicității, miercuri, de către prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Brașov, Florin Nicolae Postolache.
Rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, sesizarea sa fiind „înregistrată în evidența dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare”, a precizat sursa citată.