„Suntem convinși că mulți dintre refugiaţii ucraineni ajunşi în Polonia sunt capabili să devină independenți și să se adapteze la condiţiile de trai de aici”, a spus demnitarul polonez, citat de rp.pl. Cu toate acestea, Bossernaker a adăugat că vor exista excepții. Pentru unele categorii, precum persoanele cu dizabilități sau gravide, beneficiile financiare vor rămâne.
Într-un act special privind asistența refugiaților din Ucraina, guvernul de la Varşovia a garantat inițial plăţi pentru primele 60 de zile. În urmă cu o lună, termenul a fost însă prelungit cu încă 60 de zile.
Citeşte şi Refugiaţii din Ucraina, interdicţie de a intra în magazine. Unde a fost luată măsura controversată
„Oferim beneficii sociale uriașe – de la 300 de zloți (65 euro) la 500 de zloți (110 euro) pentru fiecare copil, plus alte sume care decurg din prestații sociale. În plus, vedem că mulți ucraineni își caută de lucru, îşi găsesc și încep să lucreze. Vrem să-i încurajăm şi pe alții „Patru luni de protecție deplină este, în opinia noastră, o perioadă suficientă„, le-a declarat reporterilor, sub condiția anonimatului, un politician de rang înalt din Partidul conservator Dreptate și Justiție.
Astfel, Voievodatul Silezia a estimat costul actual al refugiaților la 160 milioane PLN (34,8 milioane euro), iar autoritățile locale din Silezia Inferioară estimează costurile la 64,5 milioane PLN (14 milioane euro). La rândul său, voievodul Mazovia a transferat deja 256 de milioane de zloți (55,8 milioane euro) autorităţilor locale.