Poluare masivă în București. S-a ajuns şi la valori de peste 600%. Ce spun reprezentanţii de la Mediu

Veşti proaste pentru bucureşteni. Se pare că în Capitală şi în zonele limitrofe aerul este extrem de poluat. Protecția Mediului a anunțat creșteri ale poluanților de zeci de ori peste limitele normale în ultimele zile.
Alina Costache
26 ian. 2021, 14:11
Poluare masivă în București. S-a ajuns şi la valori de peste 600%. Ce spun reprezentanţii de la Mediu

Poluare masivă în București. Astfel, stațiile Cercul Militar și Titan susţin că valorile de poluare s-au triplat. Reprezentanții agenției spun că de vină este doar traficul intens.

Poluare masivă în București. Traficul, vinovat pentru tot. Ce spun reprezentanţii

Vineri seară, sâmbătă seară și duminică seară,  s-au înregistrat valori de peste 600 % pentru PM 2,5 și 400% pentru PM10, potrivit  rețelei independentă de monitorizare a calității aerului airly.eu a

”Pornim de la premisă că Bucureștiul are un plan integrat de calitate al aerului. S-a constatat că este un oraș care are unele probleme. Studiile care au stat la baza acestui plan integrat de calitate al aerului au identificat ca principală sursă de PM10 traficul rutier într-o proporție de 58%, încălzirea rezidențială într-o proporție de 27% și activitățile industriale și prestări serviciu 13%.

Întotdeauna, pe perioada de iarnă, valorile poluanților sunt mai mari din cauza dispersiei proaste a aerului în atmosferă. Vântul bate slab sau deloc.

Poluanții sunt reținuți la sol și pe fondul unei presiuni atmosferice ei urcă ulterior, generând un cumul de factori care duc la aceste valori pe care noi le întâlnim acum.

Așteptăm acum o analiză pentru a aborda din punct de vedere științific, ca să vedem poluanții care se regăsesc în emisii și în funcție de aceste rezultate vom intensifica controalele pe aceste potențiale surse”, a susţinut Andrei Corlan, comisar-șef Garda de Mediu, la Antena 3.

Explicații oficiale au venit doar de la Agenția pentru Protecția Mediului București, în rest nimeni nu a vrut să vină cu lămuriri pe această temă.

”Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10. Incepând cu ora 20, concentrațiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte aducându-se aport suplimentar din incălzirea rezidențială. Intrucât condițiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanți la nivelul solului și concentrațiile au rămas ridicate și în cursul diminețîi de astăzi, însa la niveluri mai reduse decât în cursul serii. Au fost informate autoritațile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în capitală. În aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentrațiilor”, a postat instituția pe pagină de Facebook.

Citeşte şi: Nicuşor Dan vrea indulgenţă din partea UE privind poluarea din Bucureşti. „Am solicitat un răgaz. Continuăm să stingem focuri”

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Fetiță de 7 ani rănită în accidentul din Parcul Pantelimon este conștientă și stabilă
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce înotătorii se stropesc cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?