Pompieri INTOXICAŢI cu substanţe CANCERIGENE, după incendiul de pe platforma ARO Câmpulung

Zeci de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit săptămâna trecută pe platforma ARO Câmpulung sunt în pericol, după ce au inhalat o substanţă cancerigenă.
Romania TV
09 oct. 2013, 14:08
Pompieri INTOXICAŢI cu substanţe CANCERIGENE, după incendiul de pe platforma ARO Câmpulung

Aproximativ 35 de angajaţi ai ISU Argeş sunt în pericol după s-au expus la inhalarea de digoxină în timp ce luptau cu flăcările la depozitul de deşeuri care a ars pe platforma ARO Câmpulung. Pompierii vor fi monitorizaţi timp de trei luni, pentru a se vedea care va fi evoluţia lor.

Dioxina este o substanţă extrem de toxică, potrivit şefului ISU Argeş, colonelul Ion Popa, care a explicat că aceasta se fixează în sânge şi în ficat, simptomele unei intoxicaţii neapărând imediat după expunere.

„La un moment dat, în timpul intervenţiei, chiar (…) ne-am pus problema să evacuăm zona de nord a municipiului Câmpulung Muscel, pentru că fumul degajat conţinea dioxină. (…) Direct expuşi au fost unii dintre pompierii care au participat la intervenţie, deoarece substanţa se găsea în coloana de fum degajată în incendiu. (…) Din măsurătorile efectuate în zonă, mai ales în aer, nu s-au înregistrat parametri care să dea de gândit”, a declarat colonelul Popa.

În timpul intervenţiei de la Câmpulung Muscel au fost accidentaţi 12 pompieri, iar trei dintre ei, care au suferit arsuri, au fost internaţi la Spitalul Militar din Piteşti. „Colegii mei sunt bine, refacerea va dura în jur de o lună, o lună şi jumătate, mai ales la unul dintre ei, a cărui situaţie a fost mai gravă”, a declarat colonelul Ion Popa.

În opinia acestuia, incidentul produs pe 2 octombrie în judeţul Argeş ar trebui să determine o îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul depozitării şi manipulării deşeurilor. „Să ştiţi că nu este o situaţie singulară. (…) Sperăm că semnalul a fost bine receptat la nivel naţional, astfel încât legislaţia să fie îmbunătăţită şi atunci când se retrage autorizaţia de securitate la incendiu, orice activitate să fie imediat oprită”, a explicat şeful ISU Argeş.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a deschis un dosar de cercetare penală în cazul incendiului care a distrus depozitul de deşeuri deţinut de firma ieşeană Global Eco Center în incinta parcului industrial de pe fosta platformă Aro de la Câmpulung Muscel.

Din primele cercetări a rezultat că societatea Global Eco Center nu a respectat normele de securitate la incendiu, iar în momentul revizuirii autorizaţiei de mediu nu a solicitat un punct de vedere ISU Argeş cu privire la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Pentru aceste neconformităţi, ISU Argeş a aplicat societăţii o amendă de 10.000 de lei.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat avarierea halei în care îşi desfăşura activitatea societatea Global Eco Center, aceasta având obligaţia de a expertiza clădirea şi de a o consolida. De asemenea, Garda Naţională de Mediu a dispus interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, depozitare suplimentară şi tratare a deşeurilor în depozitul afectat de incendiu, întrucât nu mai prezintă condiţiile normale de desfăşurare a activităţii. În plus, operatorul are obligaţia de a asigura şi securiza spaţiile de depozitare a stocurilor de deşeuri.

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Mai multe cereri pentru Jocurile Olimpice de la Paris respinse din cauza suspiciunilor de „interferență străină”
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'