Pont pentru vacanţe: Ziua şi ora exactă la care se pot rezerva călătorii la preţuri mult mai mici

Românii care își rezervă biletele de avion în weekend, după ora 18:00, au șanse să rezerve la prețuri mai mici decât în restul săptămânii, potrivit unui studiu Vola.ro. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.
Alina Costache
21 oct. 2024, 11:21
Pont pentru vacanţe: Ziua şi ora exactă la care se pot rezerva călătorii la preţuri mult mai mici

Vacanţe 2025. Potrivit datelor Vola.ro, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă.  De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.  Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Rezervarea unui zbor poate fi o adevărată provocare atunci când ne dorim să găsim cea mai bună ofertă pentru nevoile noastre de călătorie. Mai mult decât atât, într-o eră în care primim informații din toate direcțiile, poate fi destul de greu să le filtrăm pe cele corecte într-o multitudine de date înșelătoare sau chiar false.

Tocmai din acest motiv, specialiștii agenției de turism online Vola.ro au realizat un ghid în care au demontat cele mai cunoscute mituri apărute în jurul biletelor de avion și au inclus câteva trucuri pentru a găsi cele mai bune oferte de fiecare dată când călătorim.

Vacanţe 2025. Mitul #1: Marțea e cea mai ieftină zi pentru a cumpăra bilete de avion

Unul dintre cele mai cunoscute mituri spune că biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziționate într-o zi de marți. Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte și promoții în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, prețurile biletelor fluctuează constant, în funcție de cerere și de algoritmi din ce în ce mai sofisticați. Prețurile pot fi avantajoase și în alte zile ale săptămânii, nu doar marțea, iar flexibilitatea în ceea ce privește datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte.

Potrivit datelor Vola.ro, dacă ne raportăm strict la piața din România, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din țara noastră, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. În același timp, specialiștii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri și joi, pentru că atunci sunt cele mai mari prețuri în România.

Citește și: Al 14-lea salariu intră pe card de Crăciun. Care sunt angajaţii băftoşi care primesc banii în plus de Sărbători 2024

De asemenea, pentru călătoriile single, deci un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune prețuri sunt la zboruri ce au loc marți. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbăta.

Există câteva date interesante și în ceea ce privește intervalul orar: între 18:00 și 20:00 se pare că ar fi cea mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.

Mitul #2: Cu cât rezervăm biletele de avion mai devreme, cu atât va fi mai ieftin.

În trecut, rezervările de zboruri efectuate cu mult timp înainte erau adesea mai ieftine, însă, în prezent, această regulă nu se mai aplică. În prezent, nu mai este nevoie să luăm biletele cu trei luni înainte, pentru că în caz contrar se scumpesc foarte mult, așa cum se credea până acum. Potrivit datelor Vola.ro, cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu până la 60%, așa că ar fi recomandat să păstrăm această marjă de aproximativ o lună înainte de călătorie pentru rezervarea zborului.

Mitul #3: Dacă ziua e potrivită, nu contează deloc orele de decolare.

De-a lungul timpului, am tot auzit că trebuie să ținem cont de ziua decolării, că este suficient să alegem o zi cu tarife mici pentru biletele de avion, însă realitatea este că prețurile sunt influențate și de ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma.

Atenție la fraude cu oferte de vacanțe pentru Crăciun și Revelion. Cum să nu cazi în plasa escrocilor

Specialiștii Vola.ro au observat că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 – 21:00 au un preț redus în comparație cu cele programate la orele de vârf. Prin urmare, flexibilitatea este un avantaj și în acest caz: pasagerii care nu au o problemă în a se trezi devreme sau a ajunge mai târziu la destinație pot alege zboruri la ore cu tarif redus.

Mitul #4: Escalele trebuie evitate.

În trecut, escalele erau considerate ceva ce trebuie evitat cu orice preț din cauza orelor lungi de așteptare a următorului zbor. În prezent, însă, chiar dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschiși la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preț mai mic.

În plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeași companie aeriană, astfel că timpul de așteptare în escală poate fi acum și de maximum una-două ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, cum este Turkish Airlines, oferă tururi gratuite în orașul de tranzit (Istanbul, în acest caz) dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce înseamnă că putem folosi eficient timpul de așteptare, explorând un loc nou.

 

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?