Ponta a semnat autodenunţul către DNA: „Să fim cu toţii cercetaţi pentru aceste fapte cumplite”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că din solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a semnat autodenunţul către DNA în care recunoaşte că a îndemnat oamenii să meargă să voteze la referendum. 
Romania TV
10 sept. 2012, 09:17
Ponta a semnat autodenunţul către DNA:

Victor Ponta a anunţat că, odată cu el, toţi membrii BPN ai PSD au semnat autodenunţuri la DNA.

„Am semnat azi împreună cu toţi membrii BPN – şi vă vom punem la dispoziţie textul – autodenunţuri către DNA, către domnul Daniel Morar. Le-am semnat, le transmitem pe toate. În mod sigur şi ceilalţi membri ai CExN, în măsura în care, ca şi noi, au îndemnat oameni să vină a vot şi să voteze «Da» pentru demiterea lui Traian Băsescu se vor autodenunţa şi ei pentru că altfel – şi dacă nu se autodenunţă – îi pune sub învinuire domnul Morar”, a spus Ponta, după şedinţa BPN.

În debutul reuniunii, Ponta spusese că, în cursul zilei va semna autodenunţul către DNA în care recunoaşte că a îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.  „Aici (în BPN, n.r.) trebuie să luăm decizii politice şi prima decizie politică este accea de a avea o reacţie la o acţiune politică declanşată de către DNA împotriva celor care au votat la referendum. Cred că este corect – eu unul am recunoscut, bănuiesc că veţi recunoaşte şi dumneavostră (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul că am îndemnat oamenii să vină la referendum”, a spus Ponta, în prima parte a şedinţei BPN, la care presa a avut acces.

CITEŞTE ŞI Antonescu, despre autodenunţ: Ne-a descurajat Kovesi. Să ne facă Blaga plângere penală

El a precizat că recunoaşte şi „fapta gravă” pe care a comis-o în sensul în care a mers la vot şi a votat „Da”, respectiv pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Cred că e corect să fim cu toţii cercetaţi pentru aceste fapte cumplite care în mod normal – sigur, într-o ţară democratică – ar fi numite acţiune de campanie electorală. La noi, nerespectând acest drept constituţional de a face campanie, se consideră foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obţine foloase necuvenite nepatrimoniale constând în voturi bănuiesc că este o infracţiune comisă de toţi politicienii din lume„, a spus Ponta.

El a arătat că va semna autodenunţul către DNA în cursul zilei de luni. „Eu azi o să semnez autodenunţul către DNA, spunând foarte clar faptele pe care le-am comis. Bănuiesc că şi dumneavoastră, ceilalţi, care, în egală măsură cu noi, aţi îndemnat oameni să vină la vot„, a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus că va trimite autodenunţul la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare. „L-am semnat deja. Nu (merg la DNA, n.r.) Se trimite frumos prin Poştă, cu număr de înregistrare”, a spus Ponta. El a precizat că toţi membrii BPN au procedat similar şi că la fel vor proceda şi membrii CExN.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunţă că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPC, despre autodenunţul la Parchet împreună cu Victor Ponta, în urma cercetării lui Liviu Dragnea, că au fost „descurajaţi” de procurorul general să facă acest demers şi că îl roagă pe Vasile Blaga să le facă plângere penală.

Întrebată, joi seară, la Gândul Live, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat de procurorii anticorupţie Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală faţă de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

În acest moment nu s-a început urmărirea penală faţă de domnii Ponta şi Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunţ, îl vom înregistra şi îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să ştie că un autodenunţ trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă doreşte să facă un astfel de autodenunţ sau nu”, a declarat procurorul general al României.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!