„M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București — Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul. (…)
Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. (…) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (…) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM”, a anunțat Victor Ponta într-o conferință la Doha.
Citeşte şi: Ce NOTĂ îşi dă Victor Ponta după trei ani de guvernare
El a adăugat că, în acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât „companiile europene au propriile lor probleme și nu sunt dornice să investească în TAROM”, scrie Agerpres.
Întrebat dacă se gândește la un acționariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Victor Ponta a răspuns: „Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice… Pentru că, dacă vă uitați în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (…), deci e perioadă de reașezare pe piața aviatică mondială”.
Premierul a anunțat că în zilele următoare va face oferte similare și companiilor aeriene Emirates și Etihad, reamintind că a discutat deja pe această temă la București cu conducerea Turkish Airlines.
Ponta a spus că din discuțiile cu conducerea Qatar Airways a aflat că în scurt timp vor fi două curse zilnice București — Doha.
Citeşte şi: Victor Ponta, mesaj pentru „colegii din PRESĂ”, inclusiv pentru cei care îl CRITICĂ
„Înseamnă că este o piață interesantă și în creștere”, a arătat premierul, precizând că data de la care se va introduce o a doua cursă între cele două capitale ține de negocierile cu Autoritatea Aeronautică Română.