„Dacă Dan Diaconescu nu plăteşte luni cei 45 de milioane de euro se consideră că nu se mai poate încheia contractul cu domnia sa şi se trece în administrarea specială, un împrumut de salvgardare pentru repornirea combinatului şi pregătirea pentru primăvară anului viitor a unei noi privatizări”, a declarat Ponta.
De asemenea, el a afimat că „dacă spui că ai bani şi n-ai bani, dacă spui că vrei să cumperi şi de fapt nu vrei să cumperi, înseamnă manipulare”.
„Guvernul a fost serios, a scos Oltchimul la privatizare sau, cum zice Florin Georgescu, am dus fata la măritat, dar dacă nu s-a găsit un peţitor care să aibă grijă de el nu-i nimic. Dar FMI nu ne va cere în niciun caz „daţi oricum Oltchim”. Ne va spune să ne pregătim mai bine”, a afirmat premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles.
„Dacă nu am fi făcut această procedură criticată şi criticabilă, astăzi (vineri, n.r.) nu am fi avut în boardul FMI o aprobare unanimă a scrisorii de intenţie. Este cel mai bun semnal pe care România îl poate primi referitor la stabilitatea financiară„, a precizat prim-ministrul.
Potrivit lui Ponta, în măsura în care privatizarea Oltchim eşuează, „responsabilitatea aparţine Ministerului Economiei”, dar a adăugat că actuala echipă a preluat ”din mers” o procedură care era aproape de finalizare.
„Au făcut tot ce puteau să facă, nu cred că puteau să facă cu mult mai mult. Dar e adevărat, există o lecţie de tras după această privatizare de care trebuie să ţinem cont în viitor, fie că e vorba de Oltchim, fie de CFR Marfă”, a spus premierul.