„Legea minelor a fost discutata în USL si de mine cu presedintele Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discutiile politice, ca forma legii sa fie cea finalizata de catre colegii liberali, PSD nu intervine deloc pe lege, cum zic liberalii. Dupa care am vazut ca, în stilul devenit deja clasic, s-a jucat la offside. Mi se pare ca jocul lui Antonescu tot timpul de a lasa pe cineva în offside..acum s-a lasat singur în offside si nu câstigam nimic din chestia asta”, a spus Ponta.
El a apreciat că România trebuie să aibă neapărat o Lege a minelor.
Legea minelor a picat marţi în Camera Deputaţilor, neîntrunind numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din acelaşi motiv la Senat. La votul de marţi din plenul Camerei, Legea minelor a întrunit 160 de voturi „pentru”, 105 voturi „împotrivă” şi 22 de abţineri. Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.
Legea minelor a fost adoptată, luni, de către Comisiile reunite de Industrii şi Administraţie ale Camerei, în forma agreată în USL, toate amendamentele opoziţiei fiind respinse.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor, care a fost respinsă marţi în plenul Camerei, va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.
El a menţionat că problema legată de mobilizarea parlamentarilor USL este un subiect care poate fi discutat la nivelul grupurilor.