Ponta: Băgatul beţelor în roate de către Băsescu nu-l avantajează, denotă infantilism politic

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că poziţia preşedintelui Traian Băsescu legată de numirea unui nou ministru al Transporturilor şi de privatizarea CFR Marfă arată că şeful statului încearcă să obstrucţioneze cum poate activitatea Guvernului.
Filip Stan
22 iul. 2013, 20:27
Ponta: Băgatul beţelor în roate de către Băsescu nu-l avantajează, denotă infantilism politic

„Traian Băsescu este foarte supărat când am vizite în străinătate şi îşi găseşte subiecte. Eu azi mi-am fpcut datoria, m-am întâlnit cu oficiali spanioli… Că domnul preşedinte nu ştiu ce idei mai are – mâine îşi lansează partidul – îmi este total indiferent”, a declarat primul-ministru.

Ponta susţine că declaraţiile lui Traian Băsescu au legătură cu înscrierea la tribunal a Partidului Mişcarea Populară. „În mod sigur, are legătură cu partidul politic de doi bani pe care îl pregăteşte”, a spus şeful Guvernului. „Genul ăsta de băgat beţe în roate nu-l avantajează pe Traian Băsescu. Dânsul se bucură când merge ceva rău în România”, a spus Victor Ponta.

Acesta l-a invitat pe preşedinte „să-şi vadă de treaba lui”. Întrebat dacă este ceva în neregulă cu privatizarea CFR Marfă, Ponta a răspuns: „Până azi nu-i nimic în neregulă, dar nu m-ar mira ca în buna tradiţie a ‘firmei’, ca patronul respectivei firme să se trezească cu dosare.”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că înainte de a respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi doreşte să ştie cine ar fi propus în locul acestuia, pentru a nu se ajunge în situaţia în care a doua desemnare, imposibil de respins, să fie „mai proastă” decât prima. De asemeneea, şeful statului a mai spus că o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor va fi luată în 23 august. Băsescu consideră că singura soluţie corectă este ca premierul Victor Ponta să rămână  interimar la Transporturi până la semnarea contractului de privatizare a companiei CFR Marfă.

„Pot să spun „Rău cu rău, dar mai rău fără rău”. Aş putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza, care ar putea să fie şi mai proastă”, a spus preşedintele Băsescu într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai spus că înainte de a-l respinge pe Silaghi aşteaptă să vadă ce altă nominalizare ar face cei din USL în locul acestuia.

„Cred că este neoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că „o decizie definitivă cu privire la domnul Silaghi va lua pe 23 august”. „Voi lua o decizie vineri, 23 august, dacă resping sau, cu toate argumentele pe care le-am adus, dacă accept. Dar până atunci, ar fi timpul să se semneze sau să se respingă semnarea contractului de privatizare. Nu aş vrea să îl văd pe Silaghi, chiar aşa cum e, că devine ţapul ispăşitor al unei operaţiuni de privatizare eventual de tip Oltchim”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră pe 25 august, dar această dată pică duminică.

Şeful statului consideră că singura soluţie corectă este ca premierul Victor Ponta să rămână interimar la Transporturi „măcar până la semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă”. El a mai spus că Ponta ar trebui să-şi asume „răspunderea politică” în cazul privatizării CFR Marfă.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce se întâmplă cu toți românii care au rate și credite. Veștile sunt excelente de la Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Reiffeissen și CEC Bank. IFN-urile nu mai au voie să facă așa ceva. Milioane de clienți respiră ușurați
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Acțiunile Crowdstrike scad cu aproape 15% după o eroare de securitate care a provocat haos global
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'