„Foarte des minte de îngheaţă apele, inventează tot felul de lucruri. Eu o să-l ignor”, a spus premierul.
Această acuzaţie vine după afirmaţii rostite astăzi de Traian Băsescu, la adresa premierului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, că este stilul premierului Victor Ponta de a minţi „cum respiră”, cu referire la afimaţiile şefului Guvernului legate de comunicarea telefonică cu şeful statului.
„E stilul lui, minte cum respiră. Că a spus: «De la Muntenegru nu am mai vrut să îi răspund la telefon». A uitat că, la zece zile, a venit la mine şi am avut o discuţie foarte lungă”, a comentat Traian Băsescu.
Şeful statului a continuat: „Mincinoşii fără memorie cad în proprile lor capcane, de regulă”.
Victor Ponta: Băsescu şi-a bătut recordul de ipocrizie
Preşedintele Traian Băsescu a bătut recordul de ipocrizie prin declaraţiile referitoare la efectul ordonanţei privind insolvenţa asupra presei, după ce în campania din 2009 lupta împotriva „mogulilor”, a declarat premierul Victor Ponta.
„Cu asta chiar şi-a bătut Băsescu recordurile de ipocrizie, crocodilul care plânge. Eu ştiu că Băsescu a luptat în campania din 2009 împotriva mogulilor”, a spus Ponta.
El a arătat că, în ultimii trei ani, diverse companii au intrat în insolvenţă pentru creanţe totalizând 2,5 miliarde euro, din care statul a recuperat foarte puţin, şi a reluat ideea că pentru fiecare angajat trebuie achitate contribuţiile la sănătate, şomaj şi pensie.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Cotroceni, că Ordonanţa de Urgenţă 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei cuprinde un articol care este discriminatoriu pentru că reglementează strict pentru audiovizual.
El a adăugat că faptul că televiziunilor şi radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu îl îndreptăţeşte să spună că, „spre deosebire de Adrian Năstase, care plătea presa, Victor Ponta este la fel de hotărât să pună sub control audio-vizualul, dar o face mult mai cinic şi mult mai brutal”.
Potrivit preşedintelui, acest atac al Guvernului la adresa audiovizualului este „un pas uriaş în afara liniilor democratice”, o „acţiune legislativă nedemocratică şi care va aduce mari deservicii României”.
Licenţa audiovizuală a televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă va fi suspendată de către CNA până la data confirmării planului de reorganizare pentru societăţile care deţin aceste licenţe, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind insolvenţa, publicată vineri în Monitorul Oficial.
Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă prevede la articolul 81 că: „În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”.
De asemenea, Ordonanţa prevede că „în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului”.
Adoptarea acestei Ordonanţe este justificată de Guvern având în vedere actualul context economic, care impune luarea unor măsuri rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei operatorilor economici, la creşterea siguranţei circuitului economic şi a atractivităţii investiţionale a pieţei româneşti.
Potrivit Ordonanţei, actuala legislaţie privind insolvenţa nu a ajutat la dezvoltarea „unor planuri de reorganizare reală”, ci, dimpotrivă, a furnizat „mijloace de tergiversare a momentului intrării în faliment pentru afaceri cu şanse minimale de redresare”.
VEZI SI:
Ponta: Preşedintele nu mai are nici legitimitatea, nici interesul de a se mai bate pentru România
Riposta lui Ponta: Băsescu a pus toţi clienţii politici în funcţii. Lulache nu-i place că-i brunetă