Atenţionat la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV că „pacientul Oltchim era să moară pe masă din cauza unor mari dificultăţi în timpul operaţiei „, premierul a răspuns că, din fericire, „pacientul” nu moare, dar că şi el poate continua această paralelă medicală cu explicaţia că în timp ce Guvernul voia să opereze pacientul „a venit unul de la spitalul 9 şi ne-a dat peste mâini”. El a precizat că este vorba doar de o paralelă medicală, fără aluzii.
Premierul a susţinut totodată că cele 1,8 milioane euro prezentate de către Dan Diaconescu reprezentau doar un împrumut restituit de „mama copilului lui Diaconescu” şi a reluat ideea conform căreia „povestea cu Dan Diaconescu” denotă lipsa unui sistem de justiţie care să funcţioneze eficient pentru a sancţiona persoanele care prezintă statului documente false.
Ponta a susţinut din nou şi faptul că Diaconescu a beneficiat de protecţie politică din partea PDL, a lui Videanu şi „poate şi din partea domnului Băsescu”, spunând că a primit informări din partea serviciilor de informaţii legate de fapte de înşelăciune comise de Diaconescu. Potrivit premierului, toate aceste informări se află la Parchet, fără să fi generat însă o reacţie.
„Dacă domnul Diaconescu sau orice alt domn care vine cu documente false ajunge în închisoare a doua zi, vă garantez că la Tarom şi la CFR Marfă nu mai vine niciun alt escroc. Dar dacă escrocul este bine-mersi şi formează guvernul cu PDL dacă nu ia USL 50%, atunci se vor prezenta alţi diaconeşti”, a afirmat Ponta.
Premierul Victor Ponta a anunţat, de asemenea, că Guvernul nu va mai apela la serviciile consultantului PricewaterhouseCoopers pentru viitoarele procese de privatizare, deoarece acesta a recomandat greşit ca la licitaţia de vânzare a Oltchim să fie acceptat oricine.
„După lecţia Oltchim putem să explicăm de ce licitaţiile nu rămân deschise aşa cum ne-a….în primul rând, nu mai iau PricewaterhouseCoopers ca şi consultant, că văd că toată lumea vorbeşte de OPSPI”, a spus Ponta.
Întrebat dacă acest consultant a greşit, premierul a răspuns afirmativ. „Da, categoric da. Trebuie să îl întreb pe consultant de ce a lăsat ca la licitaţia Oltchim să vină…este aşa bine să fii consultant, să iei o mulţime de bani, să faci caietul de sacini după care să fie întrebat Ponta…eu nici nu am văzut caietul de sarcini şi nu era treaba mea să-l văd”, a spus Ponta.
Premierul a anunţat recent că Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie deschisă la care să vină oricine.