„Dacă toate procedurile şi dacă toate contestaţiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiţi soluţia, chiar şi temporară. Înseamnă că şi anul acesta copiii o să înveţe după manualele vechi cum au făcut-o şi până acum. Într-o săptămână vreau să informaţi guvernul: ori se termină, reuşim să terminăm contestaţiile, ori, dacă nu, asta e pentru cei care au contestat şi pentru cei din politică care îi susţin, probabil că vom mai pierde încă câteva luni şi mergem pe manualele vechi. Dar ideea că peste două săptămâni n-au copiii manuale mi se pare inacceptabilă şi vreau săptămâna viitoare să ne spuneţi exact care a fost soluţia pe care aţi găsit-o”, i-a spus premierul ministrului Remus Pricopie la începutul şedinţei de Guvern.
Citeşte şi: Remus Pricopie, despre naşterea lui Romulus şi Remus: Au fost găsiţi într-un cuib, VULPEA nu era cetăţean
Aproximativ 3.200.000 de elevi şi preşcolari au început luni anul şcolar 2014-2015, care va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Ca în fiecare an, nu au lipsit problemele. Pe lângă săli de clasă insalubre, anul şcolar 2014-2015 a început şi fără manuale pentru clasele I şi a II-a.
Citeşte şi: Pricopie – Dacă nu se rezolvă problema manualelor, putem reveni la editorul unic al Ministerului Educaţiei
Asta, în ciuda faptului că responsabilii din Educaţie au promis ca în 15 septembrie cei mici vor avea, pe lângă cărţile tipărite, şi unele electronice.
Problema manualelor de clasa I şi a II-a a apărut în momentul în care licitaţia de desemnare a editurilor a fost contestată de cei care au pierdut. Acum, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor trebuie să evalueze peste 10 contestaţii, aşa că ar mai putea dura chiar şi o lună până când elevii vor putea primi aceste manuale. Singura soluţie ar fi ca elevii să folosească manualele vechi, dar depăşite.