Ponta, CRITICI de la Bruxelles: Băsescu, singurul şef de stat care participă la o reuniune de partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după summitul Partidul Socialiştilor Europeni (PSE),  că preşedintele Traian Băsescu este singurul şef de stat care nu este membru de partid şi totuşi participă la reuniunile de partid de la Bruxelles. Ponta a arătat că în Constituţia revizuită ar trebui să se prevadă că preşedintele nu poate să participe nici pe plan naţional, nici pe plan internaţional, la reuniuni de partid.
Filip Stan
14 mart. 2013, 21:30
Ponta, CRITICI de la Bruxelles: Băsescu, singurul şef de stat care participă la o reuniune de partid

„De fiecare dată mi-am exprimat poziţia de principiu legată de faptul că, în interpretarea mea, şi a multor altor jurişti, a Constituţiei României, preşedintele ţării nu poate să participe la întruniri de partid, pentru că nu e membru de partid. De altfel, e singurul preşedinte care participă la vreo întrunire de partid. Nu o să vedeţi aici, la summitul PSE, nici pe preşedintele Irlandei, fost socialist, nici pe preşedintele Italiei, nici pe preşedintele Greciei, nici pe preşedintele Cehiei, proaspăt ales, tot fost socialist, sau al Sloveniei, nu o să vedeţi preşedinţi„, a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, pentru ca afirmaţia sa să nu fie interpretată ca o nouă dispută cu preşedintele Traian Băsescu, această chestiune trebuie avută în vedere la modificarea Constituţiei ‘pentru viitorii şefi ai statului’.

„Eu cred că va fi util ca în modificarea Constituţiei, pentru viitorii preşedinţi ai României, să se treacă în mod foarte clar nu doar faptul că nu este membru de partid, dar că nu poate să participe nici pe plan naţional, nici pe plan internaţional, la reuniuni de partid.

Eu cred că viitorul preşedinte al României nu trebuie să meargă nici măcar la congrese de partid în ţară, chiar dacă sigur are favoriţi pe care îi susţine la conducerea unui partid. Eu nu cred că dl Antonescu, dacă va fi preşedinte, trebuie să mai meargă la congresele PNL-ului sau să meargă la reuniunile liberalilor europeni. E o anormalitate care intră în acest ansamblu de anormalităţi pe care trebuie să le rezolvăm prin modificarea Constituţiei”, a conchis şeful guvernul român.

Traian Băsescu a participat joi la Summitul PPE, ulterior având programată participarea la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European şi la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, şeful statului va lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, la finalul căreia va susţine o declaraţie de presă.

Primul-ministru Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost prezent joi la întâlnirea pregătitoare pentru Consiliul European a şefilor de stat şi a prim-miniştrilor membri ai Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) care are loc la Bruxelles.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'