Ponta: MONSTRUL stenogramelor se întoarce împotriva lui Băsescu. Ştiam că Blejnar ne căuta pe toţi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al DNA, Daniel Morar, au creat şi folosit "monstrul" înregistrărilor, stenogramelor şi intoxicărilor de presă, el arătând că, în acest moment, "monstrul" acesta se întoarce împotriva celor doi.
Romania TV
22 oct. 2012, 09:21
Ponta: MONSTRUL stenogramelor se întoarce împotriva lui Băsescu. Ştiam că Blejnar ne căuta pe toţi

Aşa e când creezi un monstru. L-au folosit domnul preşedinte Băsescu şi domnul Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se întoarce împotriva lor. Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de domnul Băsescu, şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrurile astea şi într-adevăr în dosare să nu mai apară decât stenograme care au legătură cu cauza”, a spus Ponta.

El a precizat că stenogramele prezentate în week-end nu au nicio legătură cu fapte penale. „Pentru mine nu reprezintă nicio supriză, am ştiut tot timpul că Băsecu era de fapt şeful lui Blejnar şi că Blejnar ne controla pe toţi, ne căuta pe toţi la ordinul domnului Băsescu. Asta ştim şi e foarte clar„, a adăugat Ponta.

Premierul a spus că este nemulţumit de faptul că stenogramele apărute nu au legătură cu cauza şi nu au ce căuta la dosar. „Nemulţumirea mea este următoarea: în mod sigur ce s-a întâmplat zilele acestea, şi anume stenograme care nu au nicio legătură cu fapte penale, n-au ce căuta la dosar. Am fost procuror atâţia ani, vă spun sigur că nu ai de ce să pui stenograme, discuţii private care nu au legătură cu fapte penale„, a spus Ponta.

El a precizat că până acum nu s-a sesizat nimeni în legătură cu apariţia în presă a unor astfel de stenograme. „Pe de altă parte însă, s-a mai întâmplat chestia asta de o sută de ori, nu? Începând cu mine – cazul meu a fost special pentru că nici nu exista rechizitoiu, pur şi simplu s-a dat de la DNA că am vorbit la telefon cu domnul Bălan şi i-am zis dacă vea o cafea. Nu ştiu dacă e o faptă penală asta, să bei o cafea. Dar au dat-o la presa pedelistă, sigur. Nu s-a sesizat nimeni. După aceea au apărut în presă stenogramele cu domnul Rus şi domnul Dobre”, a spus Ponta.

El a precizat că apariţia unor astfel de stenograme în presă este ilegală şi a cerut, în acest sens, membrilor CSM să-şi facă treaba pentru care sunt atât de bine plătiţi. „Deci dacă dau stenograme cu duşmani ai domnului Băsescu, e bine şi e legal. Dacă dai stenograme cu domnul Băsescu şi cu domnul Blejnar, e ilegal. Nu ne hotărâm o dată că de fapt e ilegal în toată situaţiile şi CSM-ul ăsta nu poate odată să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi atât de bine?”, a mai spsu Ponta.

Victor Ponta a scris, duminică, pe blogul personal, că a aflat din presă faptul că CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul lui Sorin Blejnar şi în care sunt surprinse discuţii între acesta şi preşedintele Traian Băsescu.

„Vreau sa precizez de la bun inceput ca sunt de acord cu aceasta actiune, daca par sa existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de catre procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lasa mostenire regimul Basescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el si de la Morar a inceput aceasta practica. A lupta pentru justitie este una – corect si laudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spatiul public – e cu totul altceva…”, spune premierul.

Victor Ponta adaugă că „CSM a procedat corect cerand ancheta”.

„Dar de ce doar acum? De ce, de pilda, nu s-au sesizat la fel la inceputul anului, cand au aparut in presa stenograme si despre mine? Voi cere si oficial CSM sa imi trimita (ca simplu cetatean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, daca exista, referitoare la cine a dat in presa convorbirea telefonica de doua vorbe dintre mine si procurorul George Balan (reamintesc ca, in acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar in instanta – asa cum e in cazul Blejnar). Iar daca o astfel de ancheta s-a demarat, as vrea sa stiu care sunt criteriile pe baza carora unele anchete sunt anuntate public si altele nu!  Voi mai cere CSM sa investigheze legatura mea cu procurorul din cazul Blejnar. Eu, personal, nu-l cunosc! Cred insa ca doamna Macovei il stie mult mai bine…”, scrie Ponta.

El mai susţine că CSM este „o institutie care trebuie sa apere interesele tuturor, atunci cand se ridica semne de intrebare asupra respectarii procedurilor judiciare”.

„Ne-am saturat cu totii de dubla masura a unor institutii, care reactioneaza intr-un fel cand e vorba de cetatenii obisnuiti, dar total diferit atunci cand vine vorba de Traian Basescu!”, conchide Ponta.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!