Ce îi cere Victor Ponta lui Klaus Iohannis înainte de învestire

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, că speră ca noul Guvern, care va fi prezentat luni Parlamentului pentru votul de încredere, să lucreze în condiţii bune cu preşedintele ales Klaus Iohannis, afirmând că va purta discuţii cu acesta în cazul în care se va arăta nemulţumit de Executiv.
Alina Costache
14 dec. 2014, 20:20
Ce îi cere Victor Ponta lui Klaus Iohannis înainte de învestire

Preşedintele are, prin Constituţie, atribuţii care ţin de politica externă şi cred că domnul Bogdan Aurescu, mai ales că are un anumit prestigiu şi o experienţă în domeniu, va lucra foarte bine cu preşedintele ţării, pe probleme de politică externă, la fel în domeniul Apărării, domnul Duşa este deja de mult timp în funcţie. (…) Preşedintele ţării are, prin atribuţiile sale constituţionale, de lucrat, dincolo de primul ministru, dincolo de Parlament, în special cu ministrul de Externe, domnul Aurescu, care rămâne în funcţie, domnul Cazanciuc la Justiţie şi domnul Duşa la Apărare. Toţi trei sunt miniştri cu care eu cred că domnul Iohannis nu are ceva împotrivă, ba chiar sper să îi aprecieze. Dacă va avea ceva împotriva noului Guvern, sunt convins că trebuie să discutăm şi să rezolvăm fără să ne certăm”, a spus Ponta, într-o emisiune la România TV.

Citeşte şi Victor Ponta: Nu am avut reproşuri pentru miniştrii care au plecat din guvern

Şeful Executivului a precizat că este de acord cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, referitoare la faptul că soluţia pentru binele României este ca preşedintele, premierul şi Parlamentul să dezvolte o relaţie bună de lucru.

Cu siguranţă sunt cu totul de acord cu ceea ce spunea şi domnul Iohannis la început şi anume că indiferent care este numele preşedintelui, numele primului ministru, pentru România este bine ca preşedintele, primul ministru şi Parlamentul să lucreze împreună şi cred că, din punctul meu de vedere, aceasta este soluţia pentru anii care urmează. Şi să nu se mai certe la televizor, sunt total de acord, pentru că avem experienţa celor zece ani în care preşedintele s-a certat fie cu primul ministru Tăriceanu, după aceea a fost o relaţie la început mai bună, ulterior mai tensionată cu domnul Boc, după aceea cu mine (…) De asemenea, sunt de acord cu ce a spus domnul Iohannis că românii nu vor toată puterea într-un singur loc, domnia sa se referea la PSD, eu cred că e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru PSD„, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi Guvernul Ponta IV. Cine sunt noii miniştrii

El a spus că nu a mai discutat cu preşedintele ales de când l-a sunat în noaptea de 16 noiembrie pentru a-l felicita pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, însă a precizat că vor discuta după depunerea jurământului de către acesta.

Nu am avut ocazia să mai discut cu Iohannis după noaptea alegerilor, domnia sa a fost plecat şi sunt convins că, până îşi preia funcţia, mai puţine sunt oportunităţile. Imediat după ziua de duminică (21 decembrie n.r.) cu siguranţă că voi discuta cu preşedintele României, pentru că ne obligă până la urmă Constituţia să colaborăm în foarte multe domenii, pornind de la domenii importante, apărare, externe, securitate naţională, până la lucruri să zic formale, dar importante„, a afirmat primul ministru.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!