Ponta, despre apariţia lui Jinga la CNN: Nu vreau să găsim ţapi ispăşitori unde nu e cazul

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a văzut interviul acordat CNN de ambasadorul României în Marea Britanie şi nu ştie dacă accentul a fost mai bun sau mai rău, dar că din punct de vedere al activităţii acesta s-a bătut pentru ţară, astfel că nu vrea să fie găsiţi ţapi ispăşitori unde nu e cazul.
Romania TV
14 feb. 2013, 15:08
Ponta, despre apariţia lui Jinga la CNN: Nu vreau să găsim ţapi ispăşitori unde nu e cazul

„Am văzut că a existat o discuţie cu ambasadorul nostru în Marea Britanie. Nu eu numesc ambasadori şi nu am vreun interes personal, pe mine mă interesează ambasadorii care se bat pentru România în nenumărate probleme care apar zi de zi. În Marea Britanie apar mari probleme cu restricţiile pe piaţa muncii, criminalitatea, romii la Olimpiadă şi din acest punct de vedere, atât cât il cunosc pe ambasadorul nostru în Marea Britanie, de fiecare dată s-a bătut să comunice, să spună, se se întâlnească, să facă. Acum, nu am văzut interviul la CNN, dacă a avut accentul mai bun sau mai rău, eu doar pot să evaluez foarte obiectiv activitatea. Dacă e cineva vinovat, nu protejez pe nimeni, dar nici nu vreau să găsim ţapi ispăşitori unde nu e cazul”, a spus Ponta.

Ambasada României în Marea Britanie precizează că problemele tehnice au determinat pauzele lungi şi cuvintele sacadate ale ambasadorului Ion Jinga în intervenţia de la CNN, pentru care echipa locală a postului şi-a cerut scuze.

„Ca urmare a comentariilor apărute în mass-media cu privire la intervenţia ambasadorului României în Marea Britanie, Ion Jinga, la o emisiune a postului TV CNN, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele preczări: În virtutea bunelor relaţii pe care ambasadorul Ion Jinga le-a dezvoltat cu mass-media britanică, televiziunea CNN i-a adresat acestuia o invitaţie de a comenta pe fondul recentului scandal privind comercializarea în Marea Britanie a unor produse etichetate greşit, care ar conţine carne de cal. În cadrul transmisiei au fost întâmpinate o serie de dificultăţi tehnice, în condiţiile în care jurnalista care a realizat interviul era la Hong Kong, iar ambasadorul Ion Jinga în studioul CNN din Londra (decalaj de câteva secunde în dialog, suprapunere de voci, ecou), ceea ce a generat pauzele lungi şi cuvintele sacadate”.

Conform sursei citate, la încheierea interviului, ambasadorul a semnalat echipei locale a CNN această situaţie, aceştia confirmând că nu este prima situaţie de acest tip şi cerându-şi scuze pentru problemă.

„Menţionăm că domnul ambasador Jinga este diplomat cu peste 20 de experienţă, acordând în timpul mandatului sau la Londra câteva zeci de interviuri presei britanice. Doar în ultimele două săptămâni a avut peste zece intervenţii, în apărarea drepturilor românilor la libera circulaţie şi a imaginii României în Marea Britanie”, se mai arată în comunicatul remis agenţiei Mediafax de Ambasada României în Marea Britanie.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a declarat joi, la RFI, că a fost surprins de prestaţia ambasadorului Ion Jinga la CNN, „foarte crispat” şi căruia părea „să-i fie teamă de televizor”.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Capital.ro
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...