Ponta, despre criza refugiaţilor: DEMONII şovinismului şi XENOFOBIEI există încă. Nu trebuie să-i DEZGROPĂM

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile pe tema crizei imigranţilor, că România trebuie să fie o ţară tolerantă în ceea ce priveşte problema refugiaţilor. În plus, şeful Guvernului a punctat faptul că "fără sprijinul societăţii civile nu o să avem succes în integrarea cu succes" a refugiaţilor.
Iulian Tudor
02 oct. 2015, 07:41
Ponta, despre criza refugiaţilor: DEMONII şovinismului şi XENOFOBIEI există încă. Nu trebuie să-i DEZGROPĂM

Nu e o catastrofă acum pentru România şi trebuie să ne punem Armata la graniţe. România trebuie să fie cum a fost dintotdeauna o ţară echilibrată, tolerantă. Dacă este o criză pentru întreaga Europă, trebuie să fim solidari şi trebuie să vedem care sunt responsabilităţile noastre.

Nu sunt de acord cu discursul potrivit căruia cei care fug din Siria sau Irak o duc foarte bine acolo şi vin doar că se trăieşte mai bine în Germania. Chiar sunt refugiaţi.

E vorba şi despre migranţi economici, posibil, dar România nu poate vorbi despre migranţi economici că avem şi noi milioane de români care au plecat să trăiască mai bine”, a declarat Victor Ponta la întâlnirea cu reprezentanţii sopcietăţii civile pe tema crizei imigranţilor.

Citeşte şi: Valul de refugiaţi îi îndepărtează pe britanici de Uniunea Europeană

Victor Ponta a precizat că „demonii vechi ai şovinismului şi xenofobiei” nu trebuie dezgropaţi, iar societatea civilă împreună cu autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru integrarea refugiaţilor.

„Nu pot doar autorităţile cu mijloacele pe care le avem : luăm nişte oameni îi punem în nişte clădiri şi cu asta basta.

Este vorba totuşi despre copii care au nişte drepturi internaţionale: şcoală, grădiniţă, îngrijire medicală. Este vorba despre dorinţa de a găsi un loc de muncă şi despre pregătirea comunităţilor locale. Ca să nu ne comportăm ca în urmă cu 1.000 de ani să ne speriem că vine cineva şi să fugim noi.

Eu cred că demonii vechi ai şovinismului şi xenofobiei există încă în societatea românească şi europeană, dar nu trebuie să lăsăm să-i dezgroape nimeni.

Facem ceea ce putem însă fără sprijinul societăţii civile nu o să avem succes în integrarea succes celor care îşi vor găsi refugiu în România  Nici soluţia cu punerea de garduri, câini şi tunuri cu apă împotriva unor oameni disperaţi”, a precizat Victor Ponta.

Şeful Guvernului a mai precizat că esocietatea civilă poate fi chiar mai eficientă decât statul român când vine vorba despre gîăsirea unor soluţii legate de criza refugiaţilor.

„Este o primă întâlnire, aş vrea să ne cunoaştem şi să ne organizăm puţin şi aş vrea să transmit mesajul că nu suntem o ţară care se închide şi se apară de toată lumea, suntem o ţară europeană şi pentru a avea succes trebuie să colaboram, nu poate doar statul. Doar împreună cu societatea civilă putem face asta. (…)

Rolul organizaţiilor non-guvernamentale, a comunităţii din România este foarte important şi puteţi fi mult mai eficienţi decât poate să fie statul român”, a adăugat prim-ministrul.

Citeşte şi: Ponta, ÎNTÂLNIRE cu reprezentanţii SOCIETĂŢII CIVILE pe tema crizei REFUGIAŢILOR

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților.

Mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

 


Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'