Ponta, despre Mişcarea Populară: Le urez succes celor de dreapta în aceste mişcări browniene

Premierul Victor Ponta i-a ironizat pe iniţiatorii Mişcării Populare, spunând despre ei că îşi revendică apartenenţa doctrinară la dreapta politică, deşi iniţiatorii săi sunt oameni care au fost salariaţi ai statului român.
Filip Stan
08 apr. 2013, 14:32
Ponta, despre Mişcarea Populară: Le urez succes celor de dreapta în aceste mişcări browniene

Invitat să comenteze lansarea fundaţiei Mişcarea Populară, Victor Ponta a spus: „Ultima mea preocupare este să văd ce se întâmplă cu ‘Fundaţia Populară’ sau cum se numeşte. Văd că este o înghesuială pe dreapta, toată lumea este de dreapta. Toţi cei care au lucrat la stat şi au luat bani de la stat sunt toţi oameni de dreapta”.

Liderul PSD a apreciat că forfota în zona de dreapta a politicii este similară uni mişcări browniene. „Eu mă bucur că nu vin pe stânga. Le urez succes celor de dreapta în aceste mişcări browniene”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Mişcării Populare, Marian Preda, a declarat, duminică, în conferinţa de presă prilejuită de lansarea fundaţiei, că Traian Băsescu este „tatăl” spriritual al organizaţiei, el arătând că PDL intră în lista de partide de care membrii fundaţiei s-au „săturat”.

Marian Preda a mai spus, întrebat dacă a primit semnale dinspre PDL pentru înscrieri în fundaţie, că această formaţiune face parte din lista de partide de care membrii Mişcării Populare s-au săturat.

„PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus Preda.

Traian Băsescu s-a întâlnit, la un restaurant, cu liderii Mişcării Populare, după lansarea oficială a acestei fundaţii. De altfel, preşedintele Mişcării Populare a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele României este tatăl spiritual al acestei construcţii. Din conducerea fundaţiei fac parte consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu, iar la eveniment au participat şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu liderii Mişcării Populare la un restaurant, după conferinţa de presă în care a fost lansată oficial fundaţia.

Restaurantul se află aproape de sediul PDL şi este unul din locurile preferate ale democrat-liberalilor, informează România TV. Traian Băsescu s-a întâlnit, de multe ori, în acelaşi restaurant, cu liderii PDL.

Sebastian Lăzăroiu a postat şi o fotografie cu întâlnirea, pe Facebook.

De altfel, preşedintele a fost numit tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel mai important susţinător, de către Marian Preda, preşedintele fundaţiei, în cadrul evenimentului de lansare.

„După cum ştiţi, este cel care a venit cu ideea, este, dacă vreţi, tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel care este aş spune primul şi cel mai important susţinător al nostruŢ”, a spus Preda, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că preşedintele Băsescu a decis să nu se implice direct în conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară, dar că acesta a promis că va fi prezent la dezbaterile ce vor fi organizate în ţară, pe marile teme care ţin de reforma României.

Întrebat cu privire la posibile înscrieri în fundaţie din rândul democrat-liberalilor, Preda a precizat că PDL face parte din partidele de care fondatorii Mişcării Populare s-au săturat.

„PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus preşedintele Fundaţiei.

Cât priveşte finanţarea fundaţiei, Preda a dat asigurări că aceasta va fi un exemplu de transparenţă.

„De exemplu, în Bucureşti, un bun samaritean ne-a alocat deja o bună parte din casa foarte mare în care locuieşte pentru Mişcarea Populară, considerând că trebuie făcut ceva şi domnia sa aşa trebuie să contribuie. Avem şi alte persoane care au promis sprijin, inclusiv financiar, Mişcării Populare, aşteptăm cât mai mulţi alături de noi pe măsură ce se vor convinge că măsurile noastre sunt serioase, aşteptăm si contribuţii mici de la cei mulţi. Vă promit că atunci când vor intra fonduri în contul nostru o să le facem publice în cel mai scurt timp”, a subliniat Preda.

Marian Preda a prezentat echipa de conducere şi membrii fondatori ai Mişcării Populare, precizând că, până în prezent, au aderat la fundaţie în jur de 5.000 de persoane.

Membrii fundaţiei, prezentaţi duminică de Marian Preda sunt: Radu Borza (secretar general al Mensa România), Cristian Diaconescu (consilier prezidenţial), Elenina Nicuţ (avocat), Daniel Funeriu (consilier prezidenţial), Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidenţial), Georgeta Condur (lector universitar), Cristian Hriţuc (consilier de stat în Administraţia Prezidenţială).

La evenimentul de prezentare a conducerii Fundaţiei Mişcării Prezidenţiale au fost prezenţi şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea, precum şi consilierul prezidenţial Bogdan Drăgoi.

Pe 25 martie, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor, împreună cu colegii săi, pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pe 27 martie, preşedintele Traian Băsescu afirma în cadrul unei emisiuni televizate că ideea Fundaţiei Mişcarea Populară îi aparţine, dar a subliniat că nu se va implica în conducerea ei şi că aceasta va fi condusă de un om neangajat politic şi cu prestigiu.

„Mişcarea Populară este deschisă celor care nu sunt angajaţi politic. Cel puţin în acest stadiu când este fundaţie. (…) Nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în boardul fundaţiei, dar voi veghea-o, o voi încuraja să existe”, a declarat Băsescu, la acea dată.

După alegerile din PDL, Traian Băsescu a declarat că se desparte de PDL. Într-un mesaj pe Facebook, el a spus că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'