Ponta: Dincolo de Dragnea, toţi cei din conducerea PSD doresc să găsească o soluţie până miercuri

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat duminică seara, la Antena 3, că în afara președintelui PSD, Liviu Dragnea, toți cei din conducerea partidului își doresc să găsească o soluție până miercuri, în ziua votării moțiunii de cenzură și a subliniat că din partea premierului Grindeanu există o deschidere către dialog.
Filip Stan
18 iun. 2017, 18:59
Ponta: Dincolo de Dragnea, toţi cei din conducerea PSD doresc să găsească o soluţie până miercuri

Miercuri, probabil, va fi moțiunea de cenzură. Probabil, pentru că eu cred că, dincolo de o persoană, Liviu Dragnea, toți cei din conducerea PSD, și slavă Domnului, am vorbit cu ei, vorbesc, e normal, își doresc să găsească o soluție până miercuri. (…) Dar se pune problema ca până miercuri, și asta m-am dus eu și am spus în Grupul parlamentar, din partea lui Sorin Grindeanu există toată dorința pentru dialog‘, a spus secretarul general al Guvernului.

Întrebat dacă urmează o eventuală discuție între Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, Victor Ponta a spus că nu crede că se va întâmpla așa ceva, afirmând că Grindeanu este opusul a ceea ce reprezintă Dragnea, care înseamnă „trecutul PSD-ului, știți stilul acela, baron local, care vine, care stă pe la spate’.

Victor Ponta a prezentat trei scenarii spre care ar putea evolua criza politică actuală, dar a punctat că în oricare dintre situații PSD va avea de pierdut, iar Klaus Iohannis va câștiga „fără să facă nimic’, după ce a avut un „moment extraordinar’ al mandatului său, respectiv vizita în SUA.

Primul dintre scenariile la care a făcut referire secretarul general al Guvernului este acela în care moțiunea nu va întruni numărul de voturi, moment în care premierul în funcție va merge joi la sediile PSD și ALDE pentru a purta discuții în vederea formării Guvernului Grindeanu II și va solicita prezența în Executiva unor „oameni mai buni, care se pricep, nu miniștri pe care îi aducem de la Teleorman să fie obedienți’ și va face o etapizare a lucrurilor realiste din programul de guvernare.

Citeşte şi MOŢIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, citită în Parlament. 222 de parlamentari au semnat moţiunea. VEZI DOCUMENTUL

Al doilea scenariu este acela în care moțiunea de cenzură va trece, iar Sorin Grindeanu și echipa sa își vor continua activitatea până la momentul în care președintele Klaus Iohannis va desemna un candidat la funcția de prim-ministru, care va obține votul în Parlament.

Secretarul general al Guvernului a făcut referire și la un al treilea scenariu, respectiv acela în care președintele Iohannis va desemna doi candidați pentru funcția de premier, care să fie respinși de către majoritatea PSD și să se ajungă, în toamnă, la alegeri anticipate, pe care le va organiza Guvernul Grindeanu, dar cu „un PSD rupt în două’.

Victor Ponta și-a exprimat speranța că până miercuri se va găsi o soluție de rezolvare a crizei și a catalogat momentul politic actual ca fiind unul „iresponsabil”.

El a ținut să puncteze că nu a dorit să fie secretar general al Guvernului, dar că a fost sunat de Sorin Grindeanu, care i-a cerut ajutorul și că și-a asumat toate riscurile atunci când a acceptat să ocupe această funcție.

Să fie foarte clar: Nu mi-am dorit, nu m-am gândit măcar să fiu secretar general Guvernului, nici acum, nici în altă situație, până joi. Astăzi este duminică, joi nu mă aflam în țară. (…) M-am întors joi seara, pentru că joi dimineața domnul Grindeanu, după faimosul CEx de miercuri și după ce a anunțat foarte clar: domnule, nu cedez, pentru că am dreptate, m-a sunat și mi-a zis: am nevoie de ajutor. Și am spus: Sorin, d-le prim ministru, cred că aveți dreptate în ceea ce faceți și cu orice risc, asta însemnând că o să fiu dat afară din PSD, (…) mi-am asumat acest risc, am venit joi seara, și de vineri sunt în echipa premierului Grindeanu, pentru o perioadă limitată de timp’, a arătat Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Am convins mai mult de 14 parlamentari PSD să nu voteze moţiunea de cenzură

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Românii îl folosesc destul de des
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Peste 40 de Migranți Pierd Viața în Incendiul unei Ambarcațiuni în Haiti
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'