Ponta: Nu putem guverna cu unul care încarcă şi doi care descarcă VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, înaintea şedinţei de luni a conducerii partidului, că liberalii trebuie să dea garanţii ferme că vor fi solidari cu ceilalţi parteneri de guvernare. Pe de altă parte, Ponta a spus că el nu a cerut în mod explicit excluderea din PNL a lui Sorin Roşca Stănescu, cât faptul că toţi liberalii, nu doar miniştrii, trebuie să susţină guvernarea USL.
Filip Stan
20 mai 2013, 10:47
Ponta: Nu putem guverna cu unul care încarcă şi doi care descarcă VIDEO

„Pe noi nu ne interesează foarte tare Roşca Stănescu. Pe noi ne interesează să avem toate garanţiile că împărţim toate responsabilităţile, că suntem solidari. Nimeni nu poate să facă jocul PDL din 2005-2006 când erau şi la putere, şi în opoziţie pentru că finalul este acelaşi”, a avertizat primul-ministru.

Acesta a apreciat că sarcina guvernului său nu este să răspundă atacurilor lui Sorin Roşca Stănescu, ci să guverneze. „Niciodată nu am spus ce trebuie să facă PNL cu Roşca Stănescu. Dacă îl exclud azi şi mâine alt liberal face acelaşi lucru, la ce le-a folosit? La nimic. Pe noi ne interesează o anumită atitudine cu care n-am fost de acord: miniştrii sunt la guvernare şi unii parlamentari în opoziţie. Nu se poate”, a spus Victor Ponta adăugânt totuşi că o eventuală excludere a senatorului liberal ar fi „un gest foarte bun” pentru cei care vor să repete acelaşi gen de acţiuni.

Premierul aşteaptă ca liberalii să respecte garanţiile pe care liberalii le-au dat vineri potrivit cărora nu vor mai fi permise atacuri la adresa partenerilor din USL. „Nu putem guverna cu unul care încarcă şi doi care descarcă. Acum nu mai putem da vina nici pe Traian Băsescu, nici pe Comisia Europeană. Categoric trebuie să fie un nou început în sensul în care realizăm că suntem toţi la guvernare”, susţine liderul social-democraţilor.

El a precizat că PSD nu a elaborat un proiect prin care să guverneze fără liberali, deoarece această soluţie ar fi instabilă. „N-am construit niciun plan de rezervă pentru că ne bazăm pe faptul că PSD, PNL, PC şi UNPR vor guverna împreună până în 2016”, a conchis Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la sosirea la şedinţa liberalilor, că „episodul Roşca Stănescu este închis” şi că în opinia sa nu mai e criză în USL, informează Mediafax. Luni, conducerile PSD şi PNL se întâlnesc separat, renunţându-se la şedinţa conducerii USL pentru a nu amplifica scandalul legat de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu.

Liderul PNL a fost întrebat dacă în USL criza se menţine. „Nu, după părerea mea nu. Dacă vă referiţi la episodul Roşca Stănescu v-am spus la timpul potrivit că este un episod închis”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă Victor Ponta i-a transmis că renunţă la solicitarea de sancţionare a lui Roşca Stănescu sau a lăsat să se înţeleagă acest lucru.

„Mie îmi pare că, după discuţiile pe care le-am avut, după declaraţiile pe care premierul le-a dat, după declaraţiile pe care preşedintele executiv al PSD, domnul Dragnea, le-a dat – am văzut şi aseară – cred că lucrurile sunt foarte, foarte clare pentru toată lumea, oricât de greu ar înţelege unii”, a mai afirmat liderul PNL.

Conducerile PSD şi PNL se reunesc luni la prânz în şedinţe separate, pentru a discuta ultimele evenimente legate de USL, iar şedinţa convenită de liderii Uniunii pentru a discuta divergenţele apărute a fost amânată pentru a evita continuarea scandalului mediatic, au declarat surse USL.

Biroul Permanent al PSD se reuneşte la prânz în Parlament, la sala de grup a social-democraţilor, în timp ce la sediul PNL va avea loc o reuniune a conducerii PNL cu vicepreşedinţii executivi ai partidului şi liderii de grup ai PNL.

Şedinţa USL programată pentru luni a fost amânată din motive legate de scandalul din USL, pornit de la cazul lui Sorin Roşca Stănescu, au declarat surse din USL pentru Mediafax.

Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a primului-ministru. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Victor Ponta s-a declarat nemulţumit de reacţia PNL şi a anunţat că aşteaptă până luni luarea unei decizii, avertizând că, în lipsa unei hotărâri ferme împotriva lui Roşca Stănescu, USL nu mai poate funcţiona. Reacţia lui Crin Antonescu a fost de respingere a ultimatumului.

Vineri după-amiază, Crin Antonescu şi alţi lideri PNL au mers la Palatul Victoria, unde au avut o întâlnire de aproximativ o oră cu premierul Victor Ponta.

Vineri seară, premierul aprecia drept „utilă” întâlnirea de vineri după-amiază cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, în opinia sa, „păreau că nu au înţeles” care este problema social-democraţilor, respectiv dacă liberalii sunt solidari în totalitate cu Guvernul. Liderul PSD spunea că aşteaptă de la Crin Antonescu „să ia lucrurile mai în serios”. „Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu”, iar „dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă”, susţinea Victor Ponta.

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'