Ponta: Fac apel la preşedintele Băsescu să păstreze atacurile în zona politică, să nu atace companiile VIDEO

Premierul Victor Ponta a făcut un apel joi către preşedintele Traian Băsescu să nu mai atace investitorii din România şi i-a asigurat pe aceştia de sprijinul Guvernului.
Filip Stan
20 feb. 2014, 10:55
Ponta: Fac apel la preşedintele Băsescu să păstreze atacurile în zona politică, să nu atace companiile VIDEO

Ponta: Fac apel la preşedintele Băsescu să păstreze atacurile în zona politică, să nu atace companiile

„Fac un apel la preşedinte să nu atace companiile şi investitorii din România”, a spus premierul Victor Ponta, care i-a asigurat pe investitori de sprijinul de care beneficiază din partea Guvernului şi le-a cerut să nu ia în considerare „declaraţiile iresponsabile şi politicianiste” ale şefului statului.

„Băsescu a atacat mai multe companii mari prezente în România. A atacat Rompetrol, Kazmunaigaz, a atacat Dacia, despre care a spus că va pleca din România, dar cei de la Dacia au reacţionat imediat şi au spus că România este o ţară cheie pentru activitatea lor. Acum atacă şi Huawei. Dar toate companiile care investesc în România trebuie să aibă asigurări din partea statului că investiţiile lor sunt protejate”, a spus Ponta.

Ponta: Finalizarea memorandumului cu FMI este o prioritate extrem de urgentă

Finalizarea textului memorandumului pentru scrisoarea de intenţie cu FMI în vederea transmiterii către preşedintele României pentru avizare este una din priorităţile extrem de urgente ale Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a declarat joi premierul Victor Ponta, la sediul MFP.

Şeful Executivului, care asigură şi interimatul la MFP, a declarat că instituţia funcţionează normal până la momentul la care va veni noul ministru şi că a delegat dreptul de semnătură către secretarul de stat, Dan Manolescu.

Premierul Victor Ponta a menţionat printre priorităţile MFP şi o serie de acte normative pregătite de fostul ministru Daniel Chiţoiu, care urmează să fie aprobate în şedinţa de guvern, dând ca exemplu simplificarea procedurilor privind controalele pentru rambursarea TVA.

Primul ministru a mai spus că ANAF stă foarte bine la încasările pe luna ianuarie şi că vrea să fie păstrat acest trend pozitiv.

„Toată echipa e în funcţie la Ministerul de Finanţe, toţi sunt la treabă. Instituţia funcţionează normal până va veni noul ministru. Avem câteva urgente: să finalizăm textul memoradumului cu FMI, avem acte normative pregătite de domnul Chiţoiu, ce presupun o simplificare a procedurile privind controalele, cum ar fi rambursarea de TVA. De la domnul preşedinte al ANAF aştept încasările, au fost foarte bune în ianuarie, aştept să fie la fel şi în lunile următoare”, a spus premierul.

Victor Ponta a preluat joi mandatul de ministru de Finanţe de la Daniel Chiţoiu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut primului-ministru Victor Ponta să fie de acord cu numirea lui Klaus Johannis ca vicepremier pentru a debloca situaţia politică şi pentru ca România să nu fie etichetată ca o ţară instabilă politic.

„Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune, pentru că nici unii, nici alţii nu vor să se despartă, în opinia mea, dar au orgolii şi nu ştiu cine pierde. Eu îi propun public premierului Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Johannis viceprim-ministru, ceea ce ar debloca lucrurile şi Guvernul ar deveni foarte rapid funcţional. Nu ne mai putem juca de-a Guvernul”, a spus Băsescu miercuri, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a apreciat că România trece printr-o „criză de responsabilitate”, de care se fac vinovaţi copreşedinţii USL. „Nu avem o criză politică, ci o criză de responsabilitate. Mă refer şi la Ponta, şi la Antonescu”, a spus preşedintele României, apreciind că un acord Ponta-Antonescu este cu atât mai necesar cu cât ţara noastră are un focar de instabilitate reală în vecinătate, în Ucraina.

„Ponta şi Antonescu chiar nu sunteţi responsabili? Faceţi-l viceprim-ministru pe Johannis! Terminaţi odată cu criza!”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că îl felicită pe premierul Victor Ponta pentru creşterea economică de 3,5% pe anul 2013, numai dacă şeful Executivului îl felicită la rândul său, menţionând că acea creştere este făcută pe ‘acumulări din 2008, 2009, 2010’.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!