„România a obţinut ieri (miercuri – n.r.) portofoliul politicilor regionale. Banii din Programul Operaţional Regional şi din celelalte operaţionale de transporturi, de mediu, toate sunt la politici regionale. Deci, cea mai mare şansă a României de dezvoltare este să acceseze aceste fonduri. Faptul că o să avem un comisar român este un uriaş avantaj şi un mare succes pentru România şi este un moment în care trebuie să lăsăm la o parte orice ceartă din ţară PSD, PDL, PNL, preşedinte şi să ne gândim că dacă cinci ani comisarul european pe politici regionale este un român, pentru fiecare proiect al nostru ăsta este un avantaj”, a spus premierul, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, sunt peste 20 de miliarde de euro de cheltuit în perioada următoare numai pe politici de coeziune.
„Practic, fiecare localitate mare sau mică din această ţară poate beneficia de acest lucru. Cred că nu putem să stricăm ceva atât de bun pe cinci ani pentru o ceartă de cinci ore sau cinci zile. Este un moment important în care să înţelegem încă odată că dacă suntem uniţi câştigăm mai mult decât atunci când ne certăm între noi”, a precizat Victor Ponta.
CITEŞTE ŞI Corina Creţu, PRIMA REACŢIE după anunţul lui Juncker: Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea
Premierul a afirmat, totodată, că fostul comisar european Dacian Cioloş a fost unul foarte bun.
„Domnul Cioloş a fost comisar pe agricultură şi a fost un comisar foarte, foarte bun şi sunt convins că ne va ajuta în continuare din poziţiile pe care le va ocupa”, a conchis Ponta.
Corina Creţu va deţine portofoliul politicii regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.
Corina Creţu este în prezent vicepreşedinte al Parlamentului European, din partea grupului europarlamentar Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), al doilea ca mărime din legislativul european. Dintre cei 28 de membri ai Colegiului comisarilor europeni (câte un comisar din fiecare stat membru al Uniunii Europene), 15 sunt de centru-dreapta, opt sunt social-democraţi sau socialişti şi cinci sunt liberali.